Počitniško potovanje: Litva


Litva - prekrasna država ob Baltiku


Liva je država tisočerih obrazov, ki se ponosno zrcalijo v prekrasni naravi, pokončnih ljudeh in bogati (pogosto tudi temačni) zgodovini. Litva je bila v srednjem veku ena izmed največjih evropskih držav (v okviru kraljevine s Poljsko), ena zadnjih je sprejela rimokatoliško vero - kdor ne pozna znamenite bitke "žalgiris" ali zeleni gozd, prešla strahotno obdobje sovjetskega terorja in se kot feniks povpzpela v eno izmed zvezd sodobne Evrope. A pristnost vseh teh obdobij se je obdržalo...in se nagajivo kaže na vakem koraku.
Potovanje po Litvi nas bo sprva peljalo v Palango - dopustniško središče tega "baltskega" bisera, kjer se bomo udobno namestili ob nepozabnih peščenih plažah Baltika. Naše odkrivanje Litve bo za odtenek drugače - z izhodiščem ob Baltiku (vasica Palanga) bomo odkrivali mogočne stebre litovskega turizma, zlasti prestolnico Litvo, nekdanjo prestolnico Trakai in obiskali ostanke sploh prve prestolnice...ja v svoji zgodovini je Litva imela še eno prestolnico - Kaunas, in tudi to bomo obiskali. Če bo sreča, nas bo pozdravil Šarunas Jasikevičius - se ga spomnite? Seveda Litve ne smemo zapustiti, ne da se povzpnemo na znamenit hrib križev ali da se načudimo prkrasnim sipinam na Kurski kosi.

Klasično potovanje

Nameščeni smo v hotelu 3 zvezdice ob baltski obali (palanga) od koder delamo izlete. Osnovni izleti so že vključeni v programi, prav tako pa za najbolj želne spoznavanje tega dela Evrope ponujamo dodatne fakultativne izlete. Združil smo poćitniško razposajenost na peščenih plažah, z pridihom radovednega odkrivanja skritih biserov.

Zakaj z nami?


Ker vamo bomo pokazali vse tisto, kar so drugi izpustili in ker imamo skrito orožje - v ekipi imamo pravo litovko!


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju treking "Potovanje Litva"

Kdaj gremo
na pot?


9. avgust 2019

Polnimo

Do 30 potnikov

Podroben programCena potovanja:

699 EUR

Cena vključuje:slovensko vodenje, prevoz z udobnim avtobusom, namestitev po program 2/3*, na bazi nočitev/zajtrtk, izlet v Vilno in Trakaj, izlet v Kursko Koso, izlet v Križev Kalnas ter kratek ogled Varšave, DDV in organizacija.

Cena ne vključuje: fakultativnih izletov in vstopnin v muzeje, vse nakupe osebne narave, napitnine in druge stvari, ki niso del programa. Doplačilo za enoposteljno sobo : 140 EURPRIJAVA NA POTOVANJE "lITVA" (KLIKNI ME)


Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com