Potovanje (treking) Ferski otoki


Ferski otoki - najskrivnostnejše otočje Evrope


Fersko otočje je nedvomno eno izmed najskrivnostnejših področij v Evropi, kje se prepleta izjemna narava v primežu brutalnosti Atlantsktega oceana in otoška pristnost, kot odsev stoletne odmaknjenosti. Zakaj na Ferske otoke? Ker mati narava ni varčevala s svojimi biseri, ko je oblikovala to otočje. Slikovita obala raznolikih klifov, jezera in potočki, ki ustvarjajo mogočne slapove, fjordi in zalivčki, razgledi in pregledi ter neverjetna paleta zelenkste barve, ki pokrivajo hribčke in vrhove.
Treking potovanje po Ferskih otkov je namenjeno pristnim ljubiteljem narave, ki si želijo doživeti severno otoško pristnost, preden jo bo množičen turizem odkril. Obiskali in prehodili bomo najlepše predele arhipelaga, prevozili vse mostove in otočke osrednjega dela, se predali kulinaričnim specialitetam v Torshvanu. Na poti nas bodo spremljali pašniki nepregledne množice koz in ovac nad katerimi budno stremijo domačini s svojimi ubogljivimi kužki. Pot nas bo popeljala tudi do odmaknjenih vasic, kjer se prepletata sodoben način življenja z tradicijo. Izjemni Ferski otoki čakajo na vas.

Stopnja trekinga: 2

Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, občasno tudi po kozjih stezicah. Tehnično popolnoma nezahteven treking.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NEKAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Ferskih otokih potrebujete pohodne čevlje, pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik, sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju "Ferski otoki"

POMEMBNO: v času bivanja spimo v apartmajski hiši v dvoposteljnih sobah in z dvema (2) kopalnicama za 8 ljudi! Zajtrk je v ceni – prvi dan se gre v trgovino, kjer se nakupi zajtrk in le-ta se kasneje pripravlja sproti.

Kdaj gremo
na pot?


22. avgust 2020
Podroben programCena potovanja:

1.699 EUR

Cena vključuje: transfer do bližnjega evropskega letališča, letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v apartmajski hiši, zajtrk (si ga pripravimo sami) slovensko vodenje in notranji transfer.

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo) in druge storitve, ki niso predvidene v programu. Doplačilo za enoposteljno sobo: 360 EUR

Prvi in zadnji dan se lahko prilagodita glede na čas letalskih prevozov. Na poti po Ferskih otokih bomo uporabljali tudi javni prevoz!PRIJAVA NA TREKING "FERSKI OTOKI" (KLIKNI ME)
Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com