Potovanje Havaji - med vulkani in morjem


Havaji - arhilepago prekrasne narave in bogate zgodovine


Havaji - arhipelago sredi pacifiškega oceana, ki s svojo drugačnostjo že ob prvem odkrivanju vzbudi občutek pradavnine in le ćakaš, kdaj se bo izza nekaj metrskih praprotov nasmejal mogočen dinozaver in pojedel pravkar občudovano papajo ali mango, ki se nagajivo skriva za krošnjo mogočnega fikusa z metrskimi banyanami. Spet naslednji dan nas navduši mogočna lunarna pokrajina z nepregledno paleto raznolikih barv in vulkanskih stožcev, ki nazorno kažejo na nastanek tega pacifišlkega raja in upaš, da zazreš ameriško zastavico, ki naj bi jo ameičani "zapičili" na Luni. In potem smo v velemestu, ki ponosno razkazuje svojo krvavo zgodovino in kljubuje vsemu, kar bi iznakazalo pristni havajski Etos. A vmes še vulkanske doline z potočki, slapovi in znamenita Plumeria!
Potovanje po Havajih nas najprej ponese na Big Island, kateri v svoji surovi pristosti nagajivo razkazuje sladke bisere v obliki izjemne flore in številnih slapov/kaskad, ki kar tekmujejo v svoji lepoti. Če bodo razmere, še kratek sprehod do razgledne točke, od kodesr se odpre pogled na tekočo lavo (v programu "potovanja" ni predvidena daljša hoja do tekoče lave, lahko pa se priključite treking ekipi). Naslednji na naši poti je izjemen otok Maui, ki s svojim vulkanskim nacionalnim parkom (Halekala) navduši - zapeljemo se na vrh Halekala in kratek pohod do prvih stožcev (cca 1 ura lahkoten hoje). Maui ponuja še obisk izjemne vulkanske doline. Naslednji otok je vsekakor vrhunec našega potepanja - Kaui. Nepredstavljiva lepota nacionalnega parka (kanjona) Waimea z fantastičnimi razgledi, sprehod nad mogočno potjo Napali Coast in hkrati možnost obiska številnih slapov, ki tekmujejo v svoji lepoti ter nenazadanje plaže v objemu modrega Pacifika. Kar prehitro bomo morali zapusititi Kauia, vendar nas čaka še Oahu s svojimi mogočnimi vulkanskimi klifi, plažami in nepozabno prestolnico Honolulo z eno najprepoznavnejših plaž sploh na svetu - Waikiki. Vse to so Havaji! (

Gre za klasično potovanje

NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Predstavnik na poti: Uroš Žajdela


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za potovanje po Havajih potrebujete udobne čevlje, pokrivalo za glavo in sončno kremo, dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Obvezen potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev od vstopa v državo!

Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju "Havaji"

Kdaj gremo
na pot?


31. avgust 2019


Podroben programCena potovanja:

3.299 EUR EUR

Kaj je v ceni: prevoz do bližnjega letališča, letalski prevoz in letališke takse, namestitev v hotelih 2/3 zvezdice lokalna kategorizacija na bazi nočitev z zajtrkom, vsi transferji na destinaciji, vstopnine v nacionalne parke, slovensko spremstvo in vodenje, osnovno zdravstveno zavarovanje, notranji leti po programu in organizacija potovaja.

Kaj ni v ceni: vstopnine (kot opredeljeno v programu) vsi nakupi osebne narave, kosilo in večerja, alkoholna in brezalkoholna pijača in vsi nakupi, ki niso opredeljeni v programu.


OBVEZNO DOPLAČILO: napitnine 100 USD vodniku na poti


ESTA (15 EUR) – 14 dni pred odhodom uredimo mi


PRIJAVA NA POTOVANJE "Havaji" (KLIKNI ME)


Se še niste odločili? Še nekaj fotografij iz naših potovanj:

Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com