Potovanje Jordanija z pridihom trekinga


Jordanija - preplet bogate zgodovine in izjemne narave.


Jordanija navduši. Kot fantomska oaza sredi bližnjega Vzhoda, kjer v svoji preprostosti domačini navdušijo z nepredstavljivo prijaznostjo. Potovanje po Jordaniji je potovanje skozi zgodovino številnih civilizaciji, saj te v Amanu pričaka arabska pristnost nagajivih tgovcev, le nekaj deset kilometrov vožnje, in že si v primežu mogočne rimske civilizacije. Povsem navdušen nad gradbeni dosežki te mogočne civilizacije, te iza ovinka pozdravi bizatinska cerkev številnih mozaikov. Na sosednjem hribu se lesketa novo mesto z mogočnim gradom iz obdobja križarskih vojn, a hkrati prav v istem kraju sedaj poteka lokalna tržnica. Lahko navdušenje severnega in vzhodnega dela Jordanije premaga starodavna Petra ali mogočen Wadi Rum? Ali pač številni ostanki biblijskih dogodkov..zlasti gora Nebu. Na plaži v Aqabi ob pitju ravnokar iztisnjenega soka granatnega jabolka z mangi iz sosednje Palestine uživamo še zadnje sončne žarke. Navdušeni!
Potovanje po Jordaniji nas sprva popelje do Mrtvega morja in bližnjih kotlin, nadaljujemo proti severu in vstopimo v bogato dolino reke Jordan. Na severnem delu se bohotijo številni gradovi, nekoč braniki raznolikih religij. Ustavimo se v Jerrrashu in dan zaključimo v prestolnici Aman. Kot edina agencija se odpravimo na vzhodni del države, ki s svojimi skrivnostmi preprosto osupne. Seveda, brez obiska starodvne Petre in mogočne puščave Wadi Rum ne smemo zapustiti Jordanije. Še pred tem kratek treking v dolini Dane, kjer se srečamo z pristnim beduinskim življenjem. Kot bi mignil, se bomo kopali v Rdečem morju na plaži v bližini Aqabe. Izjemno potovanje.

Stopnja trekinga: 2

Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je najvišja višinska razlika v enem dnevu 600 metrov (dolina Dana). Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni oziroma so zelo dobro zaščitene.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Kdo z vami na poti: Klemen Vovšek


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za potovanje (treking) po Jordaniji potrebujete pohodne čevlje, pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju treking "jordanija"

Kdaj gremo
na pot?


7. marec 2020

Zagotovljeno!!


Podroben program


Cena potovanja:

939 EUR

Kaj je v ceni: letalski prevoz, letališke takes in pristojnosti, prevoz na destinaciji po program, namestitev v 2* in 3* na bazi nočitev z zajtrkom, 1 x spanje v šotorih na bazi nočitev z zajtrkom, slovensko vodenje/spremstvo, izlet Wadi Rum z lokalnim vodnikom, poldnevni izlet v Dani z lokalnim vodnikom, lokalni vodnik po Jerrashu, vstopnina za vstop na plažo ob Mrtvem morju.

Kaj ni v ceni: prevoz z/na bližnje letališče (doplačilo po želji 40 EUR), vsi nakupi osebne narave, vsi obroki izven programa, pijača, tovorna prtljaga na letalu (doplačilo 60 EUR), napitnina.


Obvezno doplačilo Jordanski Pass (vključuje vizo in vstopnino v Jerrash, Wadi Rum, Petro in Aljun): 100 EUR


PRIJAVA NA TREKING "JORDANIJA" (KLIKNI ME)

Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com