Potovanje ZDA - nacionalni parki in Wild West


ZDA - potovanje z rahlim pridihom trekinga


ZDA - nacionalni parki in Wild West je izjemno potovanje med najlepšimi nacionalnimi parki v ZDA, z prijetnim pridihom bogate zgodovine in izkustvom Wild West. Na vsakem koraku nas spremljajo fantastične naravne stvaritve v primežu neizprosnega podnebja, ki je tako drastično posegel v življenje prvih ljudstev in usmeril tok razvoja bogate ameriške zgodovine. In prav vsa ta ljudstva, od indijancev in kavbojcev, lovcev na zlato in prvih naseljencev iz Evrope, so področje našega raziskovanja oblikovali v eno najzanimivejših destinacij v okviru naše ponudbe.
Potovanje ZDA - nacionalni parki z Wild Westom (in rahlim pridihom trekinga) nas bo sprva popeljalo v San Francisco, od tam gremo do nacionalnega parka Yosemite z izjemnimi slapovi in naprej do Sequia nacionalnega parka, kjer bomo objemali mogočna drevesa. Pot nadaljujemo do Lake Isabela, kjer se bomo prvič srečali z pristnim ameriškim podeželjem (na poti sledi postanek v nepozabnem lokalnem baru) in že smo v impozantni dolini smrti - kjer se čas ustavi. Kratek treking, odkrivanje nekdanje vasice v osrčju solnih polj. Naslednji postanek je Zion nacionalni park - ampak še pred tem spanje na pristnem ranču (občudujemo bizone) - kdo ni sanjal jahanja v sončni zahod? Zion nacionalni park in Bryce kanjon v vsej svoji veličini ter naprej do indijanskega mesteca Page ob Lake Powel. Z lokalnim vodnikom sprehod po kanjonu Antilope in vožnja z ladijco po reki Kolorado ter obisk starodavnega kraja, kjer so indijanci prečkali reko Kolorado. Vožnja do Williamsa - tipičnega ameriškega mesta z ohranjenim kavbojskim "središčem" (si privoščimo pravi ameriški burger) in nadaljevanje poti do famoznega in nepozabnega Grand Canyona. Zadnji del našega potovanja namenjen odkrivanju bogate zgodovine, od prvih naseljencev, preko Montezume pa vse do zapuščenih mest. Route 66 nas bo popeljal do Las Vegasa - zakockamo kakšen dolar in že smo v Los Angelesu, kjer zapravimo še zadnje dolarje in si ogledamo, kje so snemali večino filmov iz naše mladosti. (

Gre za klasično potovanje z rahlim pridihom trekinga

Trekingi so razmeroma kratki (do 3 ure) in z maksimalno nadmorsko višino 400 metrov, razen za tisti del skupine, ki bo šel v osrčje Grand Canyona in hiking po Zionu (prosimo, da si za podrobnosti pogledate program)


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Predstavnik na poti: Uroš Žajdela


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za potovanje po ZDA - nacionalni parki in Wild West potrebujete udobne treking čevlje, pokrivalo za glavo in sončno kremo, dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik), potni list.


Obvezen potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev od vstopa v državo!

Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju "ZDA - nacionalni park z Wild West"

Kdaj gremo
na pot?


15. september 2019


Podroben programCena potovanja:

2.990 EUR EUR

Kaj je v ceni: Letalsi prevoz in prtljaga, prvoz do/iz bližnjega letališča, prevozi po programu z gorivom, cestnino in drugimi dajatvami, namestitev v hotelu/motelu 2 ali 3 zvezdicena bazi nočitev z zajtrkom, vožnja z ladijco po reki kolorado, vstopnina za ogled antilop kanjon, najem koles v Bryce nacionalnem parku, vstopnine v nacionalne parke, ogled bizonov v okviru Rancha (če bodo bizoni v bližini do 20 km od ranča), slovensko vodenje, organizacija.

Kaj ni v ceni: vsi nakupi osebne narave, kosilo/večerja, izlet z konji na Ranču, spust z konji/mulami v Grand Canyonu, vstopnine izven programa (Los Angeles, San Francisco)


OBVEZNO DOPLAČILO: napitnine 100 USD vodniku na poti


ESTA (15 EUR) – 14 dni pred odhodom uredimo mi


PRIJAVA NA POTOVANJE "ZDA - nacionalni parki in Wild West" (KLIKNI ME)


Se še niste odločili? Še nekaj fotografij iz naših potovanj:Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com