Treking ob vznožju Mont Blanc


Tour du Mont Blanc - eden izmed TOP treh trekingov v Evropi!

Samo pri Vivatreking agenciji!


Po mnenju National Geographic, Guardian, BBC in številnih drugih uglednih časnikov je treking ob vznožju Mont Blanca eden izmed treh najlepših trekingov v Evropi (gorskih). V enajstih dneh bomo prečkali tri države (Italija, Francija in Švica), se navduševali nad izjemnimi pogedi na mogočne alspke doline in še mogočnejše alpske vrhove ter preprosto uživali gorsko pristnost. Za vse ljubitelje Alp je ta treking preprosto potrebno doživeti!

V enajstih dneh bomo prehodili 170 kilometrov in naredili nekaj več kot 10.000 metrov nadmorske višine! Vendar brez skrbi - venomer nas bo spremljalo vozilo Vivatreking na poti, zato lahko kakšen dan tudi počivate in z vozilom dosežete začetek naslednje dnevne ture! Tudi za prtljago je poskrbljeno! Čez dan boste nosili le dnevne nahrbtnike.

Treking pričnemo v Franciji, v prekrasni dolini Chamonix, nakar se predajamo alpskim dih jemajočim lepotam naslednjih 11 dni. Gre za krožni treking z nepozabnimi razgledi na ledenike, mogočne doline in seveda na Mont Blanc. Odkrijte srce Alp z agencijo Vivatreking!

Stopnja trekinga: 3/4

Treking poti potekajo tako po vzorno urejenih gorskih poteh, zelo dobro zaščitenih in primernih za klasično treking turo. NI plezalnih odsekov, prepadni odseki so zelo dobro varovani. Sicer dobršen del trekinga poteka po prelepih gorskih poteh. Čelada ni potrebna!


Vodnik na poti: Klemen Vovšek

NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Tour du Mont Blanc potrebujete pohodne čevlje (gojzarji NUJNO potrebni), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik). Na trekingu se "tovorna" prtljaga prevaža z kombijem Vivatreking in se na dnevni turi nosi le dnevni nahrbtnik!


Na pot vzamemo do 14 potnikov! Minimalno število potnikov je 10. Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest v gorskih kočah! Predlagamo kar najhitrejšo prijavo na treking


NE GREMO NA MONT BLANC!Nekaj utrinkov iz naše testne ture:

Podatki o potovanju "Tour Mont Blanc"

Kdaj gremo
na pot?


18. julij 2020 (Zagotovljeno!)
Podroben programCena potovanja:

1.399 EUR

Cena vključuje: transfer z udobnim minibusom, namestitev v gorskih kočah/preprostih gorskih »Guest house« na bazi polpenziona (zajtrk in večerja), namestitev v večposteljnih sobah (možnost doplačila za 4 x spanje v dvoposteljnih sobah 150 EUR/osebo za 4 nočitev), prevoz prtljage med posameznimi etapami, slovenskega vodnika, osnovno nezgodno zavarovanje, slovenskega dodatnega voznika do/iz destinacije, vse pristojbine, cestnine in parkirnine .

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), prigrizke in druge storitve, ki niso predvidene v programu

Doplačilo za enoposteljno sobo 350 EUR/7 nočitevPRIJAVA NA TREKING "tour Mont Blanc" (KLIKNI ME)


Se še niste odločili? Še nekaj fotografij iz naših potovanj:Hvala za fotke M.G.Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com