Azerbajdžan - treking med kavkaškimi vasicami


Azerbajdžan - odkrivanje pristnega življenja med mogočnimi kavkaškimi vrhovi


Izjemno treking potovanje med kavkaškimi vasicami, ki so primežu odmknjenosti ohranili pristen način življenja. Njihova drugačnost se zrcali v vsakodnevnih opravilih, religioznih običajih in sploh na vsakem koraku. Preživeti čas v treh znamenitih vasicah je svojstven privilegij, saj našim skupinam domačini odprejo vrata svojih hiš, skuhajo nam tipične jedi in z veseljem predstavijo svojo zgodbo življenja. Nepozabna etnično-pohodniška izkušnja med tremi vasicami v osrčju mogočnega Kavkaza. Nepozabna avantura!
Treking-etnično potovanje po osrednjem Kavkazu sicer začnemo v bleščečem in od olja bogatem Bkuju (prestolnici), kjer si ogledamo tradicionalno verovanja v ogenj, se sprehodmo čez "hotele" nekdanje svilene ceste, obiščemo znameito arheološko najdišče, kjer domuje tudi rimski kamen, ipd. Kmalu pa se naše potepanje prične z vožnjo do vasice Lahij, kjer se prvič srečamo z tradicionalnim načinom žiljenja. Že smo na poti do vasice Goubangah in naslednje jutro treking vzpon na sveto goro Babadag (3.628 metrov nad morjem). Nslednji dan treking do vasice Haput, kjer se srečamo z etnično skupino Shahdag s svojim jezikom in tradicijo. Spanje pri domačinih. Višek našega potepanja bo obisk vasice Khinalig s svojo 5000 letno zgodovino. Nepozabna pristnost. Kavkaški raj daleč od trume turistov!

Stopnja trekinga:3/4

Treking poti potekajo delno po poteh delno po kozjih stezicah. Poti so tehnično srednje zahtevne, razgledne in razgibane.Poti potekajo po starih trgovskih poteh. Na poti tudi prečkamo potoke.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Na poti: Klemen Vovšek


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Azerbaijanu potrebujete pohodne čevlje (priporočamo gojzarji), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik (40 litrski)in sončna očala ter windstoper (vetrovko) oziroma palerino (dežnik). Pod obvezno opremo štejemo tudi naglavno svetilko, vetrovko, spalno vrečo in topla oblačila


Za šotore priskrbimo mi. V šotorih (2 noči) spijo po 4 osebe!

Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju "treking-etnično odkrivanje Azerbajdžana"

Kdaj gremo
na pot?

1. avgust 2020Podroben program


Cena potovanja:

1.699 EUR

Cena vključuje: transfer do bližnjega evropskega letališča, letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, namestiev v hotelu 3 zvezdice v Bakuju (2. dan zajtrk in kosilo), na trekingu na Babdag v šotorih (zajtrk, kosilo in večerja), v vasicah pri lokalcih (zajtrk, kosilo in večerja), vse vstopnine po programu, prevoz tovorne prtljage, voden ogled vasic in Bakuja in oprema za kampiranje.

Cena ne vključuje:vse nakupe osebne narave, pijačo (razen na trekingu), kosilo/večerjaprvi dan v Bakuju.


Doplačilo za enoposteljno sobo: 190 EUR


Obvezno doplačilo: 30 EUR za vstopno vizo, ki jo uredimo pred odhodom!


PRIJAVA NA TREKING "Azerbajdžan" (KLIKNI ME)


Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com