Treking Azorski otoki


Azorski otoki - mogočen atlantski raj z najvišjim vrhom Portugalske


Azorski otoki, ki so del Portugalske, se nahajajo na poti med Evropo in Severno Ameriko. Arhipelago je vulkanskega nastanka in to daje otokom prav poseben pečat, saj na vsakem koraku lahko zasledimo delovanje teh mogočnih zemeljskih sil, ki so ustvarili edinstevno pokrajino z številnimi dolinami, kraterji, jezeri, ipd. Hkrati, pa se Azorski otoki lahko pohvalijo z izjemno prijetno klimo, ki omogoča bujno vegetacijo. Izjemne Azorske otoke boste vsekakor najbolje spoznali na treking potovanju. Za vse pristne ljubitelje dramatične, fantastične in nepozabne narave!
Treking po Azorskih otokih nas ponese sprva na otok Flores, kjer nas čaka nepozaben treking do znamenite doline slapov. Na poti številne hortenzije. Na vsakem koraku opazujemo in spoznavamo pristno otoško ruralnost in izjemno naravo, prepredeno z številnimi raznobarvnimi drhtečimi cvetovi. Že smo na letalu v smeri otoka Pico, kjer nas čaka vzpon na najvišji vrh Portugalske na 2351 metrov nad morjem. Prekrasen treking in že smo na trajektu za Horto in izjemen otoški treking po kraterju in do ostankov zadnjega vulkanskega izbruha. Odkrivanje teh izjemnih otokov zaključimo na Ponta Delgadi oziroma otoku Sao Miguel z znamenitim plastičnim prikazom delujočih zemeljskih sil neposredno pod našimi nogami. Treking zaključimo z pohodom okrog Sete Cidades - nepozabno!

Stopnja trekinga: 3

Treking poti potekajo tako po vzorno urejenih poteh, občasno tudi po asfaltu. Treking primeren za začetnike pohodništva (brez znanja gorskega pohodništva), vsekakor pa je primerna kondicija potrebna.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Vodnik: Klemen Vovšek


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Azorskih otkih potrebujete pohodne čevlje (gojzarji niso potrebni so pa zaželeni), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju "Azorski otoki"

Kdaj gremo
na pot?


4. julij 2020


19. september 2020Podroben programCena potovanja:

1.449 EUR

Cena vključuje: transfer do bližnjega evropskega letališča, letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v hotelu 2/3* na bazi nočitev z zajtrkom, slovensko vodenje, notranji leti in takse, trajektna povezava.

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), kosilo/večerja in druge storitve, ki niso predvidene v programu. Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 170 eur.

Pod obvezno doplačilo tudi spada plačilo ekološke takse in vzpon na Pico - 20 eur na destinaciji.PRIJAVA NA TREKING "AZORSKI OTOKI" (KLIKNI ME)


Se še niste odločili? Še nekaj fotografij iz naših potovanj:


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerKer potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com