Treking Gran Canaria


Gran Canaria - prekrasen vulkanski otok!


Zakaj na Gran Canario? Zaradi mogočnih vulkanskih dolin, kjer se skrivajo starodavne vasice in mesta? Zaradi izjemnih kamnitih skulptur sredi osrednjega masiva? Zaradi najvišjega vrha malo pod 2000 metri, od koder se odpre nepozaben pogled na sosednji otok Tenerife? Mogoče zaradi kulinarike, ki se je ravno na Gran Canariji najbolje ohranila? Ali nenazdanje zaradi plaž v Las Palmasu, ki se dopolnjujejo z zadnjimi ostanki Sahare na Kanarskih otokih v obliki zanimivih sipin? Ja, zaradi vsega tega? In še mnogo več!
Treking po Gran Canarii nas bo popeljal med mogočnimi vulkanskimi dolinami naravnega parka Tamadaba in najvišjega istoimenskega hriba z izjemnimi razgledi. Kljub vsemu je višek treking potovanja pohod po osrednjih masivih, ki vključuje vzpon po "kraljevi" poti do najvišjega vrha Pico de La Nieves z razgledi na vse strani otoka. Verjetno najznamenitejši del naše poti bo obisk mogočnih kamnitih skulptur, med njimi vsekakor prednjači Roque Nueble...pa še kašen se bo pojavil na naši poti. Poseben pečat našemu pohajkovanju po Gran Canariji bodo vsekakor pustili osvežilni počitki v "izgubljenih" vasicah, pred truščom ljudi ob glavnih razglednij točkah. Gran Canaria je posebna in vredna doživetja!

Stopnja trekinga: 3

Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je najvišja višinska razlika v enem dnevu 600 metrov. Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni oziroma so zelo dobro zaščitene.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Gran Canarii potrebujete pohodne čevlje (gojzarji niso obvezni), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:Vulkanski krater


Mogočni kaniti stebri


Sahara na Gran Canaria


Vulkanski hribi

Mikroklimatski pasovi!


Roque....

Podatki o potovanju "treking Gran Canaria"

Kdaj gremo
na pot?


15. februar 2020

Polnimo!


Podroben programCena potovanja:

990 EUR

Cena vključuje: transfer do bližnjega letališča, letalski prevoz in letališke takse, ročna in tovorna prtljaga, prevoz letališče – hotel – letališče, namestitev v hotelu 3 zvezdice na bazi nočitev z zajtrkom, slovenskega predstavnika, organizacija in vodenje in treking izleti po programu

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, kosilo/večerja, fakultativni izleti


Doplačilo za enoposteljno sobo: 200 EURPRIJAVA NA TREKING "GRAN CANARIA" (KLIKNI ME)


Se še niste odločili? Še nekaj fotografij iz naših potovanj:
Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com