Treking Korzika


Korzika - kraljica Sredozemlja


Korzika si vsekakor zasluži naziv kraljica Sredozemlja, ne samo zaradi naravnih lepot, temveč tudi zaradi bogate otoške zgodovine in nepozabne kulinarike. Korzika je ena izmed tistih destinacij v Evropi ki premore vse in še toliko več. Osrednji masiv sestavljajo hribi/gore, ki presegajo višino 2.500 metrov nad morjem in v tem masivu najdemo številne reke, potoke in potočke obdane z vratolomnimi soteskami in rečnimi rokavi, ki ponujajo prvovrstno osvežitev po dnevnem trekingu. Na poti nas spremljajo pravljične hiške pastirjev, ki se še danes pred poletno vročino zatečejo v višje predele tega sredozemskega raja. O pravljičnih mestecih in rajskih plažah v primežu tukriznega morja, pa itak nima smisla izgubljati besed.
Treking po Korziki je prijetna kombinacija odkrivanja osrednjega gorskega masiva, poležavanja na plaži ter odkrivanje bogate zgodovine Napoleonovega otoka. Pričnemo v Bastiji in že smo na trekingu v okolici nekdanje prestolnice Corte. Prvič se srećamo z znamenito GR 20, ki povezuje otok. Po dveh izjemnih trekingih se podamo proti jugu na zaslužen počitek na nepozabnih plažah ter na obisk mogočnega mesteca Bonifacio. Že naslednji dan spet proti severu, saj nas čakajo najlepši trekingi po GR 20 in najvišjih vrhovih Korzike. Otok vas bo nedvomno navdušil.
Na potovanju spimo v hotelih in ne v šotorih!

Stopnja trekinga: 3

Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je najvišja višinska razlika v enem dnevu 800 metrov. Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni, oziroma so zelo dobro zaščitene. Vzpon na najvišji vrh Monte Cinto je tehnično bolj zahteven, vendar ne prepaden! V primeru snega, se vzpon na Monte Cinto odpove!


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Korziki potrebujete pohodne čevlje (gojzarji priporočljivi), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju "treking Korzika"

Kdaj gremo
na pot?


25. april 2020

Podroben programCena potovanja:

999 EUR

Cena vključuje: prevoz z udobnim potniškim kombijem do Korzike, transferje na destinaciji po programu, namestitev v hotelu (apartmaju) 2/3*, slovensko vodenje, trajekt Livorno - Bastia - Livorno, vse vstopnine po program, treking izlete.

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), zajtrk/kosilo/večerja in druge storitve, ki niso predvidene v programu, kanjoning - 55 eur vodniku na poti. Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 150 eur.
PRIJAVA NA TREKING "KORZIKA" (KLIKNI ME)


Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com