Treking Madeira

Število odpeljanih skupin:36


Madeira - otok sredi Atlantika, ki preprosto navduši in očara. Odkrijte ta biser pohodniško!


Mogočni klifi v primežu modrine Atlantika, bujne vegetacije in mogočne zgodovine. Madeira je otok, ki navduši slehernega pohodnika. Mogočni vulkanski vrhovi se strmo dvigajo 2000 metrski znamki, levade kot obraz "temne" zgodovine otoka ter hkrati vir preživetja skozi stoletja, mogočna kulinarika z močnim portugalskim pridihom, pravljične vasice in mesteca, z prevladujočo vlogo Funchala. Madeira je vse in še več!
Treking po Madeiri nas bo sprva popeljal po zeleni planoti Paul de Serra, nakar nas že naslednji dan čaka kraljeva tura na Pico Grand z najlepšimi razgledi na otoku, zlasti na mogočen osrednji masiv ter nunsko dolino daleč spodaj. Madeira nas bo vsak dan očarala z drugim obrazom in že se bomo potepali in sprehajali v mogočnem gozdu "LauraSilva", kot bi trenil nam bo nalsednji dan prinesel pohod po mogočnih klifih polotoka Sao Lorenza in seveda zaključimo z vzponom na najviški vrh Madeire - Pico Ruivo od koder po dramatični poti v Nunsko dolino. Nepozabno, noro! Pa saj ne bomosamo hodili - bo še čas za ogled glavnih turističnih znamenitosti (hiške v Santani, tržnica v Funchalu, Cabo Girao, ipd

Stopnja trekinga: 3

Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je najvišja višinska razlika v enem dnevu 750 metrov. Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni oziroma so zelo dobro zaščitene.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Madeiri potrebujete pohodne čevlje (gojzarji niso obvezni), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju treking "Madeira"

Kdaj gremo
na pot?


18. april 2020

Polnimo


17. oktober 2020

Polnimo


Podroben programCena potovanja:

1.099 EUR

Cena vključuje: transfer do bližnjega evropskega letališča, letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v hotelu 3* na bazi nočitev z zajtrkom , slovensko vodenje, DDV in organizacija.

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), kosilo/večerjain druge storitve, ki niso predvidene v programu.Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 100 eur.


OBVEZNO DOPLAČILO: 30 EUR napitnine na destinaciji


PRIJAVA NA TREKING "MADEIRA" (KLIKNI ME)


Se še niste odločili? Še nekaj fotografij iz naših potovanj:Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com