<


Treking Mallorca


Balearsko otočje sredi Sredozemskega morja ponuja neizmerno zabavo na mogočnih peščenih plažah, a hkrati tudi nepozabne trekinge, po katerih slovi zlasti Mallorca.


Mallorca je vsekakor ena izmed pozabljenih pohodniških (treking) destinacij v Evropi, dasiravno s svojo alpsko pokrajino očara in navduši. Daleč vstran od peščenih plaž prepolnih turistov, mi pohajkujemo po mogočnem pogorju Tramuntana, občudjemo mogočen kanjon, odkrivamo otoške vasice in seveda tudi plavamo v modrini Sredozemlja. Mallorca je otok z nepregledno množico obrazov, a pravega spoznaš šele v hribih, v odmaknenih vasicah v poznih popoldanskih urah, ko se trume turistov že vračajo v svoje resorte in ob srkanju zaslužene kavice po nepozabnem trekingu v sožitju s spremljanjem vsakdanjika lokalnih ljudi. Spoznajte pristno Mallorco.
Treking po Mallorci nas pelje tako po mogočnem pogorju Tramuntana, saj si bomo ogledali najvišje vrhe z mogočnimi razgledi (najvišji vrh je na žalost zaprt), treking nad Alcudio do starodavne vojaške utrdbe in mimo samostana do izjemnega kanjona, kateri nas pripelje do morskega ustja. Včasih se na trekingu zdi, da si nekje v Alpah, ob jezerih in s pogledi na bližnje vrhove,a te že naslednji korak spomni, da si ob morju. Teden zaključimo do najvišjega pohodniškega hriba na otoku, ki z razgledi osupne. Razen izjemnih trekingov, pa otok skriva prekrasne vasice in mesteca, ki si jih ogledamo v času, ko turisti še odhajajo - prvovrstna izkušnja.

Stopnja trekinga: 3

Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh z res osupljivimi razgldi. Tehnično nezahteven treking, prepadnih odsekov ni. Najzahtevnejši je spust po kanjonu, kateri se lahko glede na skupino tudi prilagodi - osnovna gibčnost nujno potrebna.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Vodnik: Klemen Vovšek


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Mallorci potrebujete pohodne čevlje (gojzarji niso obvezni, so pa priporočljivi), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala.


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:
Še en vrh osvojen

Podatki o potovanju "treking Mallorca"

Kdaj gremo
na pot?

21. marec 2020
Polnimo


3. oktober 2020
Polnimo


Podroben programCena potovanja:

749 EUR

Cena vključuje: transfer do bližnjega evropskega letališča, letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v hotelu 3* na bazi nočitev z zajtrkom, slovensko vodenje.

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), kosila in druge storitve, ki niso predvidene v programu. Letimo z nizkocenovnim prevoznikom. Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 100 eur.
PRIJAVA NA TREKING "MALLORCA" (KLIKNI ME)


Se še niste odločili? Še nekaj fotografij iz naših potovanj:


Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com