Treking Norveška - med fjordi in ledeniki


Norveška - treking med fjordi in ledeniki


Norveški edinstevni nacionalni parki ponujajo nepozabne trekinge med številnimi ledeniškimi jezeri, kopastimi hribi z nepozabnimi pogledi na bližnje fjorde, reke in potočke, ki ustvarjajo številne slapove, obiščemo odmaknjene vasice...fantastična narava na vsakem koraku. Norveška je vsekakor posebna destinacija, ki v svoji veličini vzbudi spoznanje majhnosti v primerjavi z mogočno naravo.
Treking Norveška nas sprva popelje do tipičnega skandinavskega mesteca Bregen, ki se bohoti v svoji barvni raznolikosti. Kratek postanek, nakar se odpravimo v notranjost Norveške, z namenom odkrivanja ledenikov v nacionalnem parku Breheimen, spoznavanje ledeniških jezer in seveda mogočnih fjordov na naših poteh v nacionalnem parku Jotunheim. Vsekakor (v kolikor bo vreme dopuščalo), se povzpnemo na najvišji vrh Norveške - Galdøpiggen (tehnično nezahteven treking). Pridružite se nam v pravljici med fjordi in ledeniki.

Stopnja trekinga: 3

Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je najvišja višinska razlika v enem dnevu 800 metrov, povprečno 550 metrov. Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni oziroma so zelo dobro zaščitene.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Norveški - ledeniki in fjordi, potrebujete pohodne čevlje (gojzarji priporočljivi), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko), palerino (dežnik), topla treking oblačila (topla treking oblačila), naglavno svetilko, priporočamo rokavice in kapo (za vsak slučaj).


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:Podatki o potovanju "Norveška"

Kdaj gremo
na pot?


11. julij 2020

Polnimo


18. julij 2020

Polnimo


Podroben programCena potovanja:

1.399 EUR

Cena vključuje: prevoz do bližnjega letališča, letalski prevoz in letališke takse, namestitev v apartmajski hiši v dvoposteljnih sobah na bazi nočitev z zajtrkom, vsi prevozi po programu, slvoensko vodenje

Cena ne vključuje: : vsi nakupi osebne narave, fakultativni izleti, kosilo/večerja (si lahko pripravimo v apartmajski hiši), pijača in vse druge storitve, ki jih ne predvideva program.


Doplačilo za enoposteljno sobo: 250 EUR


Obveščamo vas, da v okviru tega programa spimo v (zasebni) apartmajski hiši (dvoposteljne) sobe – imamo rezervirano celotno hišo za našo skupino (ni drugih gostov) – opozorilo – sobe nimajo »en-suite« kopalnic, ampak ima cela hiša na razpolago dve kopalnici za celotno našo skupino!


PRIJAVA NA TREKING "NORVEŠKA" (KLIKNI ME)


Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com