Cvetoča Provansa z obiskom Verone


Provansa - v objem dišeče sivke


Provansa - ena izmed najlepših francoskih regij - je neverjeten preplet bogate zgodovine, pravljično čarobnih vasic in surove, a neprecenljive narave. Mogočni osamelci iz katerih horizont omejuje razglede in kjer domujejo mogočni starodavni samostani, polja cvetoče sivke čigar duh napolni majhne vasice in skrbno izbrani trekingi! Doživite pristno Provanso!
Treking po Provansi nas sprva popelje do priobalnega Calanquesa, kjer se podamo na treking po mogočni kamniti obali z tropsko modrimi zalivi. Provanse nikakor ne smemo zapustiti brez obiska najlepšega evropskega kanjona - Verduna, zato se ga kmalu "lotimo". Pohodniško odkrivanje Provanse zaključimo v Massif des Alpilles. Hkrati pa potovanje ponuja vpogled v bogato zgodovino - svetovno znan Avignon, kot nekdanji sedež rimskokatoliške cerkve in seveda Pont Du Gard, ipd....

Stopnja trekinga: 2

Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je najvišja višinska razlika v enem dnevu 750 metrov. Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Vodnik: Klemen Vučer


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Provansi potrebujete pohodne čevlje (gojzarji niso obvezni), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju treking "Provansi"

Kdaj gremo
na pot?


13. junij 2020 (Zagotovljeno!)

Podroben programCena potovanja:

799 EUR

Cena vključuje: namestitev hotelu 2/ 3* na bazi zajtrka, prevoz z udobnim minibusom, ročna in tovorna prtljaga, vse cestne dajatve na destinaciji in slovenski vodnik.

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo) in vstopnine. Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 150 eur.


PRIJAVA NA TREKING "PROVANSA" (KLIKNI ME)


Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com