Treking potovanje Reunion


Reunion - vulkanski pohodniški raj in oddih na Mavriciju


Otok Reunion je eden izmed najbolj skitih pohodniških čudes tega sveta. Mogočne vulkanske doline, nepregledna množica slapov in kaskad, neizmerni razgledi in vzpon na najvišji vrh otoka ter na koncu prijeten oddih ob peščenih plažah turkiznega oceana. Reunion se lahko pohvali tudi po mogočnem otoškem rastju, ki pogosto spominjajo na tropske gozdove. Razen nepozabne narave, ki navduši vsakega popotnika, se Reunion lahko pohvali po bogati kolonialni zgodovini (kot del francoskega čezmorskega ozemlja) in toplimi ljudmi, ki s svojo sporščenostjo očarajo. Zaplešite z nami po otoku Reunion!

Treking potovanje po Reunionu začnemo z popotniškim odkrivanjem kulturnih in biserov kolonialne preteklosti, nakar se vendarle podamo v hribe. Prvi treking "Salazie" nas bo popeljal do ene izmed treh mogočnih vulkanskih dolin na otoku, že naslednji dan se povzpnemo na vrh Maido z fantastičnimi razgledi ter naše treking odkrivanje otoka zaključimo z vzponom na najvišji vrh Piton des Neiges (3069 metrov nad morjem) - fantastična pohodniška izkušnja. Zadnji sklop potvanja je namenjen odkrivanju najlepših plaž - spoznavanju tipične lokalne kulinarike in nočnega življenja. Treking potovanje po Reunionu je super kombinacija aktivnih počitnic, popotniškega pohajkovanja in kratkega oddiha na peščeni plaži.

Popotovanje po Indijskem oceanu lahko nadaljujete po bližnjem otoku Mavriciju, kjer si odpočijete utrujene noge na bombažnih peščenih plažah, hkrati odkrivate pristno otoško življenje ter se sprehodite na najvišji vrh (cena in program po individualnih dogovorih - v kolikor bo več kot 8 oseb, se slovenski vodnik pridruži skupini).

Stopnja trekinga: 3

Treking poti potekajo tako po vzorno urejenih poteh, občasno tudi po asfaltu/kolovoznih poteh. Treking primeren za vse ljubitelje pohodništva, vsekakor pa je primerna kondicija potrebna.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Spremljevalec: Klemen Vovšek/Uroš Žajdela


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Reunionu potrebujete visoke pohodne čevlje (gojzarji niso potrebni, so pa zaželeni), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) ter palerino (dežnik). Za vzpon na Piton des Neiges potrebne dolge pohodniške hlače in topla oblačila ter naglavna svetilka.


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju "Reunion"

Kdaj gremo
na pot?


22.5.2020

Polimo!


20.11.2020

PolnimoPodroben programCena potovanja:

2.199 EUR

Cena vključuje: letalski prevoz in letališke takse, ročna in tovorna prtljaga (do 20 kg), namestitev (5 x v apartmajski hiši v dvoposteljnih sobah na bazi nočitev z zajtrkom, 1 x gorska koča brez zajtrka in 3 x hotel 3* na bazi nočitev z zajtrkom ), prevozi po programu, slovenski vodnik, organizacija in DDV.

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, kosila/večerje, pijača, vstopnine in fakultativni izleti.

Doplačilo za enoposteljno sobo 280 EUR.


OPOZORILO: prvih pet dni spimo v apartmajski hiši, kjer imamo dvpostejne sobe in samo 2 kopalnici! Apartmajska hiša je namenjena izključno naši skupini!PRIJAVA NA TREKING "REUNION" (KLIKNI ME)
Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com