Treking potovanje Sao Tome


Sao Tome - mogočni tropski botanični vrt sredi Gvinejskega zaliva


Sao Tome nas nas je preprosto navdušil


Otoček Sao Tome je za vse, ki si želijo pristno tropsko vegetacijo, neokrnjeno naravo, treking na najvišji vrh, fantastične bombažno peščene plaže ob pogledu na turkizno morje Atlantika, tradicionalnega načina življenja, ki se zaradi odmaknjenosti od celin spreminja in prilagaja "sodobnemu" svetu bistveno počasneje ter miru - kjer je noga turista prej redkost, kot pravilo. Seveda, pa smo tudi na točki ekvatorja! Vabljeni na nepozabno potovanje na Sao Tome.
Potovanje po otočku Sao Tome nas bo popeljajo na vse kotičke tega izjemnega trospkega raja. Ne gre toliko za klasično treking potovanje (niso predvideni trekingi vsak dan), saj zaradi izredne drugačnosti odkrivamo otok tudi na klasičen, popotniški način. Ogledali si bomo prestolnico, se podali na tržnico, obiskali številne osamljene peščene plaže ob mogočni tropski vegetaciji, nasadi kave, se odpravili na dvodnevni treking z namenom osvojitve najvišjega vrha (fakultativno), odkrivali floro in fauno. Poseben pečat našemu potovanju daje odkrivanje tradicionalnega načina življenja.

Stopnja trekinga: 2

V okviru tega programa imamo predvidene 3 (tri) trekinge, pri čemer potekajo po uhojenih gozdnih poteh, lokalnih cestah (neasfaltiranih) in del tudi po brezpotjih z lokalnim vodnikom. Za to potovanje priporočamo pohodne čevlje.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: DA (ampak jih ne bom videli)

CEPLJENJA (obvezna): NE (priporočamo antimalarike)

Kdo gre z nami: Uroš Žajela ali Uroš Žajdela


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Sao Tome potrebujete pohodne čevlje, pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), spalno vrečo (priporočamo - 1 x spanje v tropskem gozdu v šotoru), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju treking "Sao Tome"

Kdaj gremo
na pot?


21. oktober 2020

Zagotovljeno!

Podroben programCena potovanja:

2.199 EUR

Cena vključuje: transfer do bližnjega letališča, letalski prevoz, namestitev v hotelu 3 zvezdice na bazi nočitev z zajtrkom, na trekingu spimo v šotorih (1 x ) – polni penzion na trekingu, lokalni vodnik, ogledi po programu, vsi lokalni prevozi po programu, organizacija in slovensko vodenje.


Doplačilo za single sobo: 190 EUR


PRIJAVA NA TREKING "Sao Tome" (KLIKNI ME)


Se še niste odločili? Še nekaj fotografij iz naših potovanj:Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com