Treking Sardinija - cvetoča lepotica


Sardinija, kjer se je čas ustavil...skrivnostni otok zgodovine


Sardinija je prekrasen otok, kjer se je čas ustavil in v vasicah, daleč od peščenih plaž, doživiš nepredstavljivo otoško tradicijo, ki se pretaka iz generacije v generacijo. Domačini v vsej svoji lokalni determiniranosti živijo svoje preprosto življenje. Sardinija ponuja odprte, razgledne trekinge, prekrasne plaže z kristalno modrino morja, kanjone, vasice in mesteca, ki te popeljejo v "botrski" čas, in seveda bogato zgodovino, saj je bila Sardinija nenazadnje zaradi oksidiana eden bogatejših otokov v davni zgodovini. In ta bogata zgodovina se bohoti po celotnem otoku in opozarja na nekdanjo veličino. Sardinija je svet v svetu, pravno Italija, a kulturno nikakor ne. Vabljeni na skrivnosto Sardinijo.
Treking po Sadiniji je zelo raznolik, saj se povzpnemo na najvišji vrh otoka La Marmora z prekrasnmi razgledi skorajda na vsakem koraku, obiščemo kanjon in starodavno arheološko najdišče prvobitnih prebivalcev skrito daleč v zaledju, opravimo treking po eni izmed najlepših obmorskih poti v Evropi z norimi pogledi na zalive pod nami in seveda do potankosti raziščemo pogorje Gennargentu. Poseben pečat potovanju daje obisk vasic v notranjosti otoka, kjer se pokaže pristna Sardinija. Vsekako najdemo tudi čas za poležavanje na plaži in čofotanje v kristalni modrini morja.

Stopnja trekinga: 2/3

Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je najvišja višinska razlika v enem dnevu 650 metrov. Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni oziroma. Poti so izredno razgledne in razgibane, vendar dobro uhojene planinske. Kanjon je tehnično nezahteven.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Vodnik: Klemen Vovšek


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Sardiniji potrebujete pohodne čevlje (primerni tudi gojzarji), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:Nagrada..
na koncu trekinga

Bogata zgodovina
tradicionalna hiška

Mogočen kanjon
noro!

Mogočni hribi
kjer so naše poti

Razgledi..
razgledi

Najvišji vrh otoka
Marmora

Podatki o potovanju "treking Sardinija"

Kdaj gremo
na pot?

9. maj 2020


24. oktober 2020

Podroben program


Cena potovanja:

899 EUR

Cena vključuje: prevoz do letališča, letalsko vozovnico in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v hotelu 2/3* na bazi nočitev z zajtrkom, slovensko vodenje.

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), hrano, ki ni v programu in vsi ostali stroški, ki niso predvideni v programu. Vstopnine za arheološka parka (cca 15 eur) in vstop v sotesko Gorrupu (5 eur). Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 100 eur.


OBVEZNO DOPLAČILO: 30 EUR napitnine na destinaciji

Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com