Treking Sicilija z Liparskim otočjem


Sicilija z Liparskim otočjem!


Sicilija z Liparskim otočjem je prekrasen treking, ki vključuje odkrivanje "lunarne" vulkanske pokrajine ter obisk bližnjih rajskih otočkov. V okviru našega programa boste odkrili najlepše treking poti, se predajali sončnim žarkom ter se navduševali nad liparskim otočjem, ki je vsekakor nekaj posebnega. Otoška pristnost, ki se odraža v zgodovini in nepredstavljivi naravi, kot jo lahko najdemo le na tem trekingu.
Treking nas bo najprej popeljal na "celino", vendar že naslednji dan z trajektom do bližnjih Liparskih otokov. Obiskali in prehodli bomo otoke Lipari, Stromboli in Salina. Vsekakor Sicilije ne smemo zapustiti brez vzpona na mogočno Etno, ki bo vsekako višek tega potovanja. Za vas smo pripravili tudi možnost podaljšanja odkrivanja Sicilije z obiskom najpomembnejših zgodovinskih znamenitosti.

Stopnja trekinga: 3

Treking poti potekajo tako po vzorno urejenih poteh, kot deloma po brezpotjih. Gre za "vulkanski" treking, zato je obutev zelo pomembna. S seboj imamo slovenskega ter lokanega vodnika, tako je za varnost in odkrivanje teh skrivnostnih otokov zelo dobro posrkbljeno.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Vodnik: Klemen Vovšek


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Siciliji z Liparskim otočjem potrebujete pohodne čevlje (gojzarji priporočljivi), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:


Podatki o potovanju "Sicilija z Liparskim otočjem"

Kdaj gremo
na pot?


22. september 2018

PolnimoPodroben programCena potovanja:

949 EUR

Cena vključuje: transfer do bližnjega evropskega letališča, letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, trajektne vozovnice po programu, 5 x namestitev v hotelu 2/3* na bazi nočitev z zajtrkom, 2 x namestiev v apartmajih, slovensko vodenje, lokalni vodnik na otoku Stromboli in vzponu na Etno, DDV in organizacija.

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), kosilo/večerja in druge storitve, ki niso predvidene v programu. Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 150 eur.

Nadaljevanje odkrivanje Sicilije:


V okviru programa ponujamo možnost 4 dnevnega podaljšanja odkrivanja Sicilije, ki vključuje ogled prekrasnega mesteca Cefalu, prestolnice Palermo ter mogočnega arheološke parka Agrigento. Prav tako se bomo predajali užitkom prekrasnih plaž, spoznali pregovorno "noro" nočno življenje ter se po želji podali še na treking po parku Zingaro.


Doplačilo za 4 dnevno podaljšanje znaša 300 EUR in vključuje prevoze po programu, namestitev v hotelu 3* na bazi nočitev z zajtrkom, slovensko vodenje in organizacijo. Cena ne vključuje kosila/večerja, vstopnine po programu in vse nakupe osebne narave!PRIJAVA NA TREKING "Sicilija z Liparskim otočjem" (KLIKNI ME)
Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com