Treking Teneriffe


Tenerifi, največji otok kanarskega arhipelaga in hkrati najvišji vrh Španije!


Ste že bili na Tenerifih? Predvsem ležali na bližnji plaži resorta? Potem morate nujno z nami na treking po tem veličastnem otoku! Otok Tenerife preprosto navduši s svojo pristnostjo, mešanico raznolikih kulturnih vzorcev, nepredstavljivo raznolikih klimatskih pasov, vulkansko kamnito osnovo in prekrasnimi trekingi, ki vsak dan ponujajo kaj novega. Poseben pečat potovanju dajejo obiski starodavnih vasic in mestec z tradicionalno otoško arhitekturo, prevladujočimi lesenimi balkoni, od koder so nekdnji veljaki opazovali dogajanje na svojem trgu.
Treking po Tenerifih nas bo popeljlč na skrajni severni del otoka, kjer domuje gozd LauraSilva in mogočni obmorski klifi ter nepredstavljiva drugačnost in pristnost. Ne moreš dojeti dejstva, da smo še zmeraj na istem otoku, kot smo bili zjutraj. Osrednji del našega odkrivanja otoka vsekako pripada nacionalnemu parku Teide, kjer kraljuje celotnemu Atlantiku najvišji vh Španije, Pico del Teide z zavidljivimi 3715 metri nad morjem (pokažemo vam najdaljšo senco na svetu!). In ja, seveda gremo peš na mogotca Teide...kako pa drugače? Nikakor pa ne smemo zapustiti otoka pred spustom po krasnem kanjonu Masca ter vožnje z "taxi boat" ob mogočnih klifih.

Stopnja trekinga: 3

Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je najvišja višinska razlika v enem dnevu 800 metrov. Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni oziroma so zelo dobro zaščitene.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Vodnik: Nejc Košnik


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Tenerifih potrebujete pohodne čevlje (gojzarji niso obvezni), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:Anaga
ob morju in kaktusih

Anaga
starodavno pokopališče

Pico del Teide
najvišji vrh Španije

Mogočni klifi
vulkanska kamnina

Hribčki
in doline

Začetek kanjona...
Masca

Podatki o potovanju "treking Tenerife"

Kdaj gremo
na pot?

11. april 2020
Polnimo

Podroben programCena potovanja:

1.099 EUR

Cena vključuje: transfer do letališča, letalski let z taksami in pristojbinami, namestitev 3* na bazi nočitev z zajtrkom (6 x), 1 x nočitev v gorski koči (več-posteljna – večerjo si pripravimo), transferji na destinaciji, slovensko spremstvo, vstopnina v nacionalni park, vzpon na Teide

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo) in druge storitve, ki niso predvidene v programu. Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 170 eur.


OBVEZNO DOPLAČILO: 30 EUR napitnine na destinacijiPRIJAVA NA TREKING "TENERIFE" (KLIKNI ME)


Se še niste odločili? Še nekaj fotografij iz naših potovanj:


Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com