Treking Toskana


Toskana - treking med vinogradi in oljkami

Toskano v osrednji Italiji poznamo zlasti po mogočnih in starodavnih mestih in utrjenih vaseh, kar privablja na tisoče turistov. Vendarle, pa je Toskana toliko več - in to lenekaj prijetih korakov od osrednjih mestnih trgov, kjer odkrijemo bistvo in smisel Toskane - njene rodovitne griče prepredene z vinogradi in nasadi oljk, mogočni gozdovi in prekrasni razgledi na sosednji hribček, kjer se že lesketa obris vaške trdnajve.
Treking po Toskani je idiličen preplet odkrivanja mogočnih mest (Firence in Sienna) ter prijetnih sprehodov med posameznimi griči v okolici San Gimignana in Montereggiona. Vsekakor Toskane ne smemo zapustiti, ne da bi obiskali središče toskanskih vinogradniških dejavnosti - Chianti, opravili kratek treking in po želji obiskali lokalno vinsko klet. Nesporen biser našega potovaja so toskanska južna mesteca, ki jih na poti tudi obiščemo. Odkrijte pristno Toskano!

Stopnja trekinga: 2

Treking poti potekajo tako po vzorno urejenih poteh, občasno tudi po asfaltu. Treking primeren za začetnike pohodništva.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Vodnik: Klemen Vovšek


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Za treking potovanje po Toskani potrebujete pohodne čevlje (gojzarje odsvetujemo), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala ter windstoper (vetrovko) in palerino (dežnik)


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:

Podatki o potovanju "Toskana"

Kdaj gremo
na pot?

Izbirate lahko med dvema odhodoma:


1. april 2020

Polnimo


14. oktober 2020

PolnimoPodroben programCena potovanja:

419 EUR

Cena vključuje: transfer do Toskane, namestitev v hotelu 2/3* na bazi nočitev z zajtrkom, transfer prtljage, slovensko spremstvo in vodenje, cestne pristojbine in dajatve, prisotnost kombija na destinaciji.

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), pokušino vina in druge storitve, ki niso predvidene v programu.

Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 100 eur.PRIJAVA NA TREKING "TOSKANA" (KLIKNI ME)


Se še niste odločili? Še nekaj fotografij iz naših potovanj:

Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com