<


Treking Zelenortski otoki


Zelenortski otoki ležijo le lučaj od zahodne afriške obale, sredi mogočnega Atlantika.


Zelenortski arhipelago leži 400 kilometrov od afriške obale in predstavljajo neverjetno drugačnost, pristnost in mogočne vulkanske doline. Če otok Sal privlači predvsem "obalne" turiste, pa Santiago, Sao Vicente in zlasti Santa Antao predstavljajo raj za pohodnike in ljubitelje pristne vulkanske pokrajine. Mogočne vulkanske doline, po katerih so domačini skozi zgodovino oblikovali čezotoške poti, zagotavljajo varno premagovanje naprvi poled nepremagljive vulkanske stene. Poseben pečat potovanju zagotovo dajejo domačini, skrite vasice in odmaknjenost, katero skupaj obudi občutek tropske edinstevnosti. Zelenortski otoki so za vsakogar željnega drugačnosti.
Treking po Zelenortskih otokih potka po štirih izredno raznolikih otokih, s čimer zagotovimo tako odkrivanje skritih vasic in otoške kulture z Cesario Evoro, čofotanje v modrini Atlantika in igranje nogometa na peščeni plaži otoka Sal, kakor treking po "afriškem" delu Zelenortskih otokov na otoku Santiago in seveda višek treking potovaja po nepredstavljivo vulkansko rezčlenjenem otoku Santa Anatao, od katerega se boste le stežka poslovili.

Stopnja trekinga: 3

Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, razen vzpon na Pico Antonio na otoku Santiago, kjer se pot vije tudi čez tropski gozd (potebne dolge pohodne hlače). Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE


KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?


Vodnik: Max StipanovZa treking potovanje po Zelenortskih otokih potrebujete pohodne čevlje (gojzarji niso obvezni), pokrivalo za glavo in sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočljivo), dnevni nahrbtnik in sončna očala


Nekaj utrinkov iz naših potovanj:Otok Sal
sveže ribe na pomolu

Santa Antao
tipične otoške hiške

Santiago
naša lokana vodnica

Santa Antao
raj za pohodnike

Santa Antao
nepozaben obmorski treking

Otok Sal
brez plaž seveda ne gre

Podatki o potovanju "treking Zelenortski otoki"

Kdaj gremo
na pot?


26. april 2019

Polnimo!25. oktober 2019

Polnimo!

Podroben programCena potovanja:

1.699 EUR

Cena vključuje: transfer do bližnjega evropskega letališča, letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v hotelu 2/3* na bazi nočitev z zajtrkom, slovensko vodenje, notranji leti, notranji transfer.

Cena ne vključuje: vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo) in druge storitve, ki niso predvidene v programu.


OBVEZNO DOPLAČILO: 35 EUR napitnine na destinaciji in 25 EUR vstopna vizaPRIJAVA NA TREKING "ZELENORTSKI OTOKI" (KLIKNI ME)


Se še niste odločili? Še nekaj fotografij iz naših potovanj:Ker potujemo s srcem!

POHODNIŠKA AGENCIJA VIVATREKING

www.vivatreking.com