Sao Tome - turistično trekingški odlkop

Sao Tome - turistično trekingški odlkop

 • Stopnja potovanja: Potovanje
 • Število prostih mest: 10

 • 2,349.00€

 • E 2,349.00€

Otoček Sao Tome je za vse, ki si želijo pristno tropsko vegetacijo, neokrnjeno naravo, treking na najvišji vrh, fantastične bombažno peščene plaže ob pogledu na turkizno morje Atlantika, tradicionalnega načina življenja, ki se zaradi odmaknjenosti od celin spreminja in prilagaja "sodobnemu" svetu bistveno počasneje ter miru - kjer je noga turista prej redkost, kot pravilo. Seveda, pa smo tudi na točki ekvatorja! Vabljeni na nepozabno potovanje na Sao Tome.


Zakaj z nami na otok Sao Tome?

 • izjemna narava, ki se bohoti izpod mogočnega vrha Pico Sao Tome,
 • nepredstavljiva drugačnost,
 • otoška pristnost,
 • tropsko sadje in druga bujna tropska vegetacija,
 • eden izmed redkih otokov na svetu, ki jih masovni turizem še ni uspel odkriti,
 • ker vas bo potovanje preprosto navdušilo s svojo pristnostjo,
 • izjemen lokalni vodnik Derio


Potovanje po otočku Sao Tome nas bo popeljajo na vse kotičke tega izjemnega trospkega raja. Ne gre toliko za klasično treking potovanje (niso predvideni trekingi vsak dan), saj zaradi izredne drugačnosti odkrivamo otok tudi na klasičen, popotniški način. Ogledali si bomo prestolnico, se podali na tržnico, obiskali številne osamljene peščene plaže ob mogočni tropski vegetaciji, nasadi kave, se odpravili na dvodnevni treking z namenom osvojitve najvišjega vrha (fakultativno), odkrivali floro in fauno. Poseben pečat našemu potovanju daje odkrivanje tradicionalnega načina življenja.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: DA (ampak je ne bomo videli)

CEPLJENJA (obvezna): NE (priporočamo antimalarike)

Kdo gre z nami: Klemen Vovšek in lokalni vodnik


Covid 19: trenutno ni omejitev iz tega naslova.

Program potovanja
1. dan Zbor potnikov in transfer do bližnjega evropskega letališča (doplačilo 40 EUR povratno ali na smer - odvisno od letališča), od koder poletimo v Lizbono in naprej do našega prečudovitega otočja. Nepredstavljiva drugačnost že na prvi pogled. Po ureditvi carinskih formalnosti transfer do prestolnice Sao Tome, namestitev in prvo odkrivanje nekdanjega bisera Gvinejskega zaliva. Pozno zvečer se nam pridruži Derio, naš lokalni vodnik.
2. dan Po zajtrku City Tour z lokalnim vodnikom, na katerem bomo spoznali kolonialno preteklost otoka in mesta,občutili bomo vsakdanji utrip mesta, obiskali tržnico (ki preprosto navduši z raznolikostjo)in nenazadnje obiskali trdnjavo Svetega Sebastjana. Mesta ne moremo zapustiti brez tradicionalnega kosila v eni izmed lokalnih restavracij. Po poznem kosilu obisklokalne čokoladarnice (vstopnina 4EUR). V poznih večernih urah "kizumba"?
3. dan Še en zelo bogat zajtrk in že so na poti do botaničnega vrta, kjer nas pričaka naš lokalni vodnik Francisco. Ogled izredno bogatega botaničnega vrta z prevladujočimi endemični rastlinami otoka Sao Tome, nato nadaljujemo po obrobju nacionalnega parka Obo do jezera Melo, kar je pravzaprav vulkanski krater. Cvetoča pokrajina, obdelovane terase, bujna vegetacija, zdravilna drevesa...izjemno zanimiv in poučen dan. Čas hoje: 3 ure, višinska razlika: 400 metrov
4. dan Podamo se v smeri severnega dela otoka, saj najprej obiščemo bližnji vrtec, nato se podamo do najlepših plaž tega dela otoka. Preden se vrnemo v Sao Tome na prosto popoldan, nas čaka še obisk lokalne destilarne ruma –zagotovo nepozabna in ednstvena izkušnja.
5. dan Dopoldan prosto, popoldan se podamo na poldnevni izlet po osrednjemdelu otoka (nasadi kave), spoznavamo zgodovino, ljudi, kulturo....in predvsem lokalno kulinariko.Obiščemo področje Monte Cafe.
6. dan Še en nepozaben treking po pristnem otoškem pragozdu. Tuneli nas bodo popejali do najlepšega slapu, sprehodili se bomo po tunelo netopirjev, odkrivali pristno floro..in odkrivali zdravilne rastline. Čas lahkotnega pohoda: 4 ur (višinska razlika 500 metrov)
7. dan Zgodnji zajtrk in že smo na poti proti južnemo delu otoka, kjer se bohotijo nekoč mogočne kolonialne »haciende« (nepredstavljivo), si privošćimo kokos s pogledom na izjemne klife, se ustavimo v lokalnih vasicah, kjer je srečanje z belopoltim turistom velik dogodek in končnoprispemo na skrajni jug otoka, naše domovanje za naslednji dve noči.Pozdravila nas bo prekrasna plaža v objemu kokosovih dreves.
8. dan Pozen zajtrk in že nas lokalni gospod z malo večjim čolnom popelje na 30 minutno plovbo na otok Rolas. Bombažno peščene plaže, idilična lokalna vasica in gozd kokosa..rahel treking (30 minut) in že smo na točki, ki označuje ekvator. Noro. Sprehod čezcel svet, sputimo se na južnidel otočka Rolas(je že na drugi strani poloble)in po slabih 30 minutah prispemo na plažo sanj. Prd nami je cel popoldan kopanja, sončenja, uživanja –žal brez koktajlov. Čas lahkotne hoje: 3 ure, višinska razlika: 200 metrov
9. dan Pred zajtrkom nas čaka krajši sprehod do bližnje vasice, kjer se srečamo z lokalnimi ribiči in že smo med mogočnimi mangrovami. Z čolnom se zapeljemo v notranjost zaliva, kjer pričakujemo lokalne opice. Popoldan prosto na prekrasni plaži ali kratek sprehod do še lepših plaž
10. dan Še zadnji dan uživanja na prelepih plažah in relaksiranje ter pripravljanje za verjetni večerni let domov.
11. dan To je to. Nepozabna dogodivščina, spomini ostanejo. Prihod v Lizbono v jutranjih urah ter nato še polet proti domu.
Doplačila
Kaj ni v ceni? letalski prevoz, namestitev v hotelu 2/3 zvezdice na bazi nočitev z zajtrkom (preverjen hotel), lokalni vodnik, ogledi po programu,vsi lokalni prevozi po programu, organizacija in slovensko vodenje.
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: prevoz do bližnjega letališča (40 EUR povratna - smer - odvisno od letališča), vse nakupe osebne narave, kosila/večerje razen po programu, vse storitve izven programa.
Fakultativni izlet:
Treking na Pico Doplačilo za single sobo: 250 EUR Obvezno doplačilo: napitnine 30 EUR za lokalne vodnike

Ključne besede: Sao Tome, potovanje