Treking Tahiti - Francoska polinezija

Treking Tahiti - Francoska polinezija

  • Stopnja potovanja: treking stopnja 3
  • Število prostih mest: 8

  • 3,599.00€

  • E 3,599.00€

Že od kar je Marlon Brando s svojo ladjo Bounty pristal na tem rajskem otoku le ta inspirira širšo javnost s svojo pojavnostjo in to povsem upravičeno. Ni ga človeka, ki iz tega rajskega otočja sredi Tihega oceana ni odšel povsem očaran in navdušen. Turkizno morje, špičasti vrhovi, bujna vegetacija, endemične rastline in živali in otoška odmaknjenost ki v človeku vzbuja veliko mero strahospoštovanja, a privabi tudi posebne občutke, ko raziskujemo ta košček kopnega sredi Pacifiške tektonske plošče.


Zakaj z nami na treking po Tahitiju


  • ker ponujamo edinstven treking in obiščemo dva otoka Polinezijske skupine
  • ker poznamo skrite kotičke te slikovite pokrajine
  • ker so naše skupine vedno majhne, na tej destinaciji do največ 8 ljudi
  • ker bomo obiskali in si ogledali vse kar je vredno ogleda in še več
  • ker bomo izkusili morje, hribe, kulturo, kulinariko
  • ker gremo na drug konec sveta


Treking po Tahitiju velja za enega najslikovitejših trekingov in zaradi svoje odmaknjenosti pričara posebno klimo ki jo lahko doživimo le sredi Pacifika. Ker pa si želimo izkusiti tudi otoški in kulturni utrip, ne bomo samo pohajkovali, ampak si bomo ogledali vse turistične znamenitosti, ter se naužili prave in pristne pacifiške hrane. Ste že slišali za Fafaru ? Seveda je Tahiti lahko tudi precej turističen, vendar naše poti se vijejo kolikor se da mimo ustaljenih turističnih tokov. Ne smemo spregledati tudi čudovitega koralnega grebena ki otoke obkroža.


Treking poti potekajo deloma po vzorno urejenih poteh, deloma po bolj pastirskih poteh, vendar jih še vedno deklariramo kot lažje planinske poti. Podlaga je kamnita in zemljata a vendar udobna za hojo in raziskovanje.


CEPLJENJA (obvezna): DA – Covid 19 (Zaradi prehoda če ZDA – dokler le tega ZDA ne ukinejo.)
NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

Vodnik: Klemen Vovšek

Kaj potrebujem s seboj na treking po Tahitiju?
ZA TREKING POTOVANJE PO TAHITIJU POTREBUJETE POHODNE ČEVLJE (LAHKO TUDI SREDNJE VISOKE GOJZARJE - PREDVSEM JE POMEMBEN DOBER PODPLAT), POKRIVALO ZA GLAVO IN SONČNO KREMO, POHODNE PALICE (PRIPOROČLJIVO), DNEVNI NAHRBTNIK IN SONČNA OČALA TER WINDSTOPER (VETROVKO) IN PELERINO.

Kaj lahko pričakujem
Čudovit deset dnevni odklop sredi Pacifika, na enem najlepših in zanimivih otokov, neokrnjeno naravo in čudovito morsko življenje.

Program potovanja
1. dan Transfer iz Ljubljane in odhod iz bližnjega evropskega letališča. Čaka nas dooolga vožnja z letalom preko Pariza in Los Angelesa do glavnega mesta Francoske Polinezije Papeete.
2. dan Prihod na otočje v jutranjih urah. Po ureditvi carinskih formalnosti se bomo podali proti namestitvi. Sledi prvi otoški zajtrk, kavica, po potrebi malo sprostitve. Prvi dan je čas da se z otokom malce spoznamo in se spočijemo od doolge vožnje, zato si bomo najprej ogledali glavno mesto, se zapeljali okoli otoka in si poiskali najlepšo plažo, kjer bomo preizkusili čudovito ekvatorialno morje polno pisanega morskega življena. Maske za snorkljanje obvezne. Večerja, Nočitev.
3. dan Po zajtrku začnemo s prvim raziskovanjem notranjosti otoka in sicer se bomo podali na zelo priljubljeno pot po dolini Fautaua, ki jo krasijo bujno rastje in čista voda, ki se steka po bazaltnih skalah. Naš cilj je priti do famoznega slapu Loti, ki se že od daleč bohoti, in kjer bomo lahko tudi zaplavali v otoških bazenih sladke vode tega čudovitega otoka. Čas hoje 5h višinska razlika 300-500m (odvisno od ubrane poti)
4. dan Nov dan in nove dogodivščine. Nadaljujemo z raziskovanjem naše rajskega otočka. Tokrat nas čaka samo osrčje otoka in sicer zeleni vrh – Toanui. Prekrasni razgledi na najvišje vrhove in slapove, vseskozi pa zelena pomirjajoča barva bujnega rastja in tropskih dišav, ki nas spremljajo vse od začetka do konca. Na koncu eden najlepših razgledov na otoku. Nepozabno. Čas hoje: 5-6 ur Višinska razlika: 700m
5. dan Ta dan bo namenjen raziskovanju drugega polinezijskega otočka in sicer Moorea-Maiao kamor se bomo podali z trajektom. Spoznavanje otočka bomo opravili s prekrasnim trekingom po notranjosti otoka. Hodili bomo med pravo tropsko vegetacijo in si ogledovali vrhove tega majhnega otočka. Seveda pot na Tahitiju mora biti začinjena s sprehodom po kakšnega od številnih slapov, ki krasijo te čudovite tropske otoke. Skok na plažo, kjer se bomo odpočili in si privoščili kakšno kokosovo nagrado .. eni takšno drugi drugačno ;) . Pozno popoldan s trajektom nazaj na naš otoček. Čas hoje: 4-5h Višinska razlika 400 - 650m
6. dan Danes nas čaka kraljica trekingov na Tahitiju in sicer Mount Aorai, tretji najvišji vrh z 2241m nadmorske višine. Pot nas bo vodila skozi bujno rastje in po grebenih vrhov z fantastičnimi razgledi po dolinah in po celem otoku. Sicer najtežja a tudi najlepša pot našega potovanja, vredna vsakega koraka. V primeru dežja ali neprimernega vremena na to goro ne hodimo in se podamo na alternativni treking. Čas hoje: 10h višinska razlika 1500m
7. dan Po napornem trekingu si zaslužimo malo premora, zato imamo prost dan. Juhej. Plaža, sproščanje, lokalna tržnica ali pa fakultativni izlet do lava tunelov, potapljanje po starih razbitinah pomorščakov, skok s padalom nad Tahitijem, prelet s helikopterjem, izlet z ladjico na koralni greben in še kaj se lahko najde. Nočitev.
8. dan Za konec pa se bomo podali še na en prijeten treking v osrčje otoka in sicer do prelepega slapu Maroto, ki nas vedno očara s svojo pravljičasto obliko in prijetnim bazenčkom, kjer so se nekoč kopale vile - seveda po pripovedovanju domačinov. Po trekingu še hiter skok v morje in na dobro zadnjo večerjo. Nočitev Čas hoje: 3h višinska razlika 200m
9. dan In tako se zaključuje naše pohajkovanje na drugi strani sveta. Počasi se pripravljamo na odhod domov. Še zadnjič se ozremo po prekrasnem raju in poletimo nazaj proti Evropi.
10. dan Prihod na bližnje evropsko letališče v večernih urah, nato transfer do Ljubljane. Doma, polni vtisov in še vedno z mislimi na rajskem otočju. Kdaj se podamo ponovno ?
Doplačila
Kaj je v ceni? Letalski prevoz, namestitev hotel ali apartmajska hiša 3*** ali več z zajtrkom, vsi transferji na destinaciji, morebitni lokalni vodniki, organizacija in slovensko vodenje.
Kaj ni v ceni? Vsi nakupi osebne narave, transfer do bližnjega letališča od koder letimo (cena odvisna od letališča med 20-40€/smer/os), morebitna kosila, večerje, napitnine, hrana, pijača, faklutativni izleti. Po želji nadgradnja sedežev na letalu v kolikor so sedeži prosti (sedeži z več prostora, višji razred (busines class, 1st class)).
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 350€

Ključne besede: tahiti, francoska polinezija