Islandija

Islandija

  • Stopnja potovanja: Stopnja treking 3
  • Število prostih mest: 10

  • 1,799.00€

  • E 1,799.00€

Mogočna Islandija z enim najlepših trekingov v Evropi vabi na nepozabno avanturo. Nepregledna množica barv, številni izviri vroče vode in postrana vulkanska pokrajina navduši na vsakem koraku.


Zakaj z nami na Islandijo?

  • razen najprepoznavnejšega trekinga Laugavegur, se podajamo še na obmorski treking oddih po Fljotavik,
  • majhne skupine do 14 potnikov in s tem izredna prilagodljivost,
  • ker je mogočno pokrajino Islandije zagovoto najbolje doživeti na trekingu,
  • za pravočasne prijave (in ob doplačilu) zagotavljamo spanje v Huts (zelo predlagamo)
  • ker se boste imeli z nami nepozabno


Treking potovanje po Islandiji nas bo sprva popeljalo na kratek obisk prestolnice Reykjavik, nakar začnemo z štiridnevnim trekingom iz Landamannalaugar do Thorsmork (pot sicer nadaljuje do obmorske vasice Skogar, vendar se mi raje podamo na obmorski treking na skrajni Severo-Zahod). Po štirih dneh trekinga se bo prilegel spanec v hotelu, nakar nadaljujemo odkrivanje Islandije v smeri Hornstrandir, kjer nas čakajo trekingi ob neokrnjeni naravi (in pogosto v samoti nepozabne pokrajine).


Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je najvišja višinska razlika v enem dnevu 600 metrov. Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni oziroma so zelo dobro zaščitene. Zlasti v drugem delu odkrivanje Islandije, bodo poti deloma tudi po neoznačenih (kozjih) poteh.

NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE


Kaj potrebujem s seboj?


Za treking potovanje po Islandiji potrebujete pohodne čevlje (priporočamo gojzarje), pokrivalo za glavo, sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočamo), nahrbtrnik za štiridnevni treking, sončna očala, windstoper in palerino. Ne pozabimo na topla oblačila.


Kaj pričakovati na trekingu po Islandiji?

Izjemno in raznobarvno vulkansko pokrajino, kjer se zrcali mogočnost naravnih sil. Poti so uhojene, označene in tehnično nezahtevne (ni prepadnosti).  Islandija ni poceni, zato zelo toplo priporočamo pravočasno rezervacijo potovanja in spanje v hut's in s tem dostopa do kuhinje. Povprečna cena kosila v REykjaviku (brez piva!) med 20 in 30 EUR.
Program potovanja
1. dan Zbor potnikov in transfer do bližnjega letališča, od koder poletimo z vmesnim postankom na Islandijo. Prevzamemo prtljago in že smo na poti do prestolnice Reykjavik, kjer prvo noč tudi prespimo. Pres spanjem še kratek obisk prestolnice Islandije. Nočitev.
2. dan Zgodnji zajtrk, nakar nas čaka transfer do vasice Landmannalaugar, kamor prispemo v zgodnjih popoldanskih urah. Namestitev in prijeten sprehod po izjemni raznobarvni pokrajini, seveda pa prvič na našem potovanju preizkusimo namakanje v vrelcih vroče vode. Spanje.
3. dan Zgodaj si pripravimo zajtrk, saj nas danes čaka dolg treking. Sprva se sapustimo do "hot springs" Storihver z prepletom rumene, rdeče in črne lave. V drugem delu prehod čez planoto Hrafntinnusker z izjemnimi pogledi. Pozno popoldan se spustimo do jezera Alftavatn. Čas trekinga: 8 ur, višinska razlika: 600 metrov
4. dan Po zgodnjem zajtrku se nam dolina odpre in kmalu nas pričaka peščena in deloma kamnita pot. Predvidoka precej sami na poti, nas bodo lepote kmalu ponesel v notranje misli, a prečkanje mrzlih rek nas bo opomnilo ,da smo precej severno. Pot je precej ravninska, a z izjemnimi pogledi na bližnje vrhove in ledenike. Po šestih / sedmih urah hoje prispemo v Emstrur. Nočitev. Čas trekinga: 6-7 ur, višinska razlika: 400 metrov Še nismo utrujeni - veliko bližnjih hribčkov čaka na nas.
5. dan Danes se sprva podamo do bližnjega kanjona izjemno raznolikih barv in z fantastičnim pogledom na ledenik Mýrdalsjökull. Prečkamo most čez reko Syðri-Emstruá in sledimo toku reke Markarfljót. Kmalu ozremo zeleno dolino Þórsmörk, kjer dejansko ugotovimo, zakaj se Islandija imenuje dežela raznolikosti. Pozno popoldan ujamemo avtobus za Reykjavik. Nočitev. Čas trekinga: 5 ur, višinska razlika: 300 metrov
6. dan Danes bomo malček poležali, šli na zasluženo kavo v REykjaviku (če bodo razmere dovoljevale) in opoldan se odpravimo na skrajni severo-zahodni del otoka. Na poti si ogledamo nekaj najznamnetiješih turističnih točk Zahodne Islandije.
7. dan Danes nas čaka izjemen treking v okolici Fljotavik in sicer ob pogledu na mogočne klifaste obale, tradicionalne hiške in številna jezera. Prekrasen dan v objemu mogočnega Atlantika. Čas trekinga: 6 ur, višinska razlika: 500 metrov
8. dan Še en treking dan na tem odročnem, a izjemno lepem predelu Islandije. Danes preposto uživamo ob izjemnih pogledih. Brez dnevnega cilja, brez dnevnega plana - v sožitju z naravo in po smeri vetra. Pozno popoldan se vračamo v Reykjavik. Nočitev.
9. dan Odvisno od leta, dopoldan prosto v Reykjaviku ali transfer do letališča in let, z vmesnim postankom, do bližnjega letališča.
Doplačila
Kaj je v ceni? Letalski prevoz z 20 kg tovorne prtljage, namestitev po programu (v Reykjaviku na bazi nočitev z zajtrkom), slovensko vodenje, vsi notranji prevozi (po programu), organizacija in DDV
Kaj ni v ceni? Prevoz do bližnjega letališča (40 EUR povratni prevoz), vsi obroki (razen zajtrk v Reykjaviku), vsi nakupi osebne narave, vsi prispevki in plačila v kočah (uporabnina za tuš, ipd) in vse, kar ni opredeljeno v osnovnem programu. Doplačilo za spanje v kočah (Huts) = 300 EUR/5 nočitev (za pravočasne rezervacije - na osnovi povpraševanja)
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: Doplačilo za enoposteljno sobo možno le v Reykjaviku in znaša 310 EUR.
Opozorila
Pred potovanjem nujno preberite: Toplo priporočamo pravočasno rezervacijo potovanja in spanje v kočah (huts), saj je omogočena uporaba kuhinje in ni potrebno s seboj nositi šotora. Vsa oprema se na prvem trekingu nosi s seboj.

Ključne besede: Treking, pohodnistvo, Madeira