Ferski otoki

Ferski otoki

 • Stanje prijav: Zagotovljeno
 • Stopnja potovanja: Stopnja treking 2-3
 • Število prostih mest: 8

 • 1,889.00€

 • E 1,889.00€

Fersko otočje je nedvomno eno izmed najskrivnostnejših področij v Evropi. Preplet izjemne narave v primežu brutalnosti Atlantskega oceana in otoška pristnost, kot odsev stoletne odmaknjenosti. Zakaj na Ferske otoke? Ker mati narava ni varčevala s svojimi biseri, ko je oblikovala to otočje. Slikovita obala raznolikih klifov, jezera in potočki, ki ustvarjajo mogočne slapove, fjordi in zalivčki, razgledi ter neverjetna paleta zelenih barvnih palet, ki pokrivajo hribčke in vrhove.


Zakaj z nami na Ferske otoke?

 • izjemno skrivnostno evropsko otočje,
 • nepozabna narava,
 • brez trušča turistov,
 • otoška tradicija in drugačnost,
 • majhne skupine do 8 potnikov,
 • zaradi odmaknjenosti, zelo varna destinacija.


Treking potovanje po Ferskih otokih je namenjeno pristnim ljubiteljem narave, ki si želijo doživeti severno otoško pristnost, preden jo bo množičen turizem odkril. Obiskali in prehodili bomo najlepše predele arhipelaga, prevozili številne mostove in otočke osrednjega dela, se predali kulinaričnim specialitetam v Torshvanu. Na poti nas bodo spremljali pašniki nepregledne množice koz in ovac nad katerimi budno stremijo domačini s svojimi ubogljivimi kužki. Pot nas bo popeljala tudi do odmaknjenih vasic, kjer se prepletata sodoben način življenja z tradicijo. Izjemni Ferski otoki čakajo na vas.

Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, občasno tudi po kozjih stezicah. Tehnično popolnoma nezahteven treking. Potovanje zagotovo primerno za vse, tudi rekreativne pohodnike.

CEPLJENJA (obvezna): NE

NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

Kdo vas bo spremljal: Uroš Žajdela


Covid 19: po zdajšnjih podatkih bo potreben negativen PCR test, ki ne bo smel biti starejši od 72 ur, potrdilo o prebolelosti virusa ali potrdilo o cepljenju.


Kaj če nimam tega zavarovanja in bom pozitiven pred odhodom: potovanje lahko prestavitev na drug termin ali greste na cepljenje pred potovanjem.

Kaj potrebujem s seboj za treking po Ferskih otokih?

ZA TREKING POTOVANJE PO FERSKIH OTOKIH POTREBUJETE POHODNE ČEVLJE, POKRIVALO ZA GLAVO IN SONČNO KREMO, POHODNE PALICE (ZELO PRIPOROČLJIVO), DNEVNI NAHRBTNIK, SONČNA OČALA TER WINDSTOPER (VETROVKO) IN PALERINO (DEŽNIK).


Kaj pričakovati od potovanja?

Na Ferske otoke se potuje zaradi narave in tradicije, klifov in otočkov, flrore in favne in nenazadnje za namakanje v Atlantiku (slednje za najbolj pogumne). Večina dnevnih poti predstavlja lahkotno treking doživetje, brez pretirane višinske razlike, a z izjemnimi pogledi in razgledi. Nekako je občutek popolne drugačnosti, odtujenosti in hkrati izjemnosti. Brez strahu, ta treking boste zmogli. Razen trekinga odkrivamo tradicijo, običaje, vaško življenje...idealen preplet treking in potovanja.
Program potovanja
1. dan Zbor potnikov in transfer do bližnjega letališča, od koder bomo poleteli na Ferske otoke. Ureditev carinskih formalnosti in transfer do namestitve ter postopek aklimatizacije prijetnim pomladanskim temperaturam. V večernih urah prosto za obisk lokalnih restavracij, ki kar prekipevajo od sveže pripravljenih jedi. Nočitev.
2. dan Prvi treking je pred vrati. Ker se Ferski otoki ne morejo ravno pohvaliti po alpskih nadmorskih višinah, so trekingi (pohodi) praviloma opredeljeni kot enostavni. Današnji treking nas bo popeljal do ene izmed najbolj izoliranih vasic na Ferskih otokih, saj je do nedavnega edina pot v civilizacijo za domačine bila ravno ta, po kateri se bomo sprehajali. Ob poti pogledi na klifasto obalo.
3. dan Že drugi dan na teh izjemnih otokih. Čas je, da spoznamo kulturo Ferskih otokov in njihov način življenja. Tako nas bo pot ponesla od Torshawna do majhne vasice Kirkjubour. Na poti nam bodo pogledi uhajali na bližnji jezeri, ogledali si bomo "naravni kamniti stol govorcev", ki ga domačini že 120 let uporabljajo kot sredstvo političnega odločanja in javnih razprav, dokler ne bomo dosegli polotoka in vasice. Dopoldanski treking nam bo vzel štiri ure, nakar se z lokalnim avtobusom vračamo v Torshawn in ogled mesta.
4. dan Ta dan nas čaka napornejši treking, saj bomo presegli nadmorsko višino 450 metrov. Klasika pohodništva po ferskih otokih. Pogled na "gorsko" verigo Egillsfjal in Satan, ostanke ledeniškega delovanja v notranjosti otoka. Na žalost ni krožne poti, tako da se vračamo po isti poti nazaj.
5. dan Po zgodnjem zajtrku se bomo popeljali do bližnje vasice Kambasdalur, od koder se prične naš treking. Na poti se nam bodo odpirali panoramski pogledi na Gorske pregrade Fuglafjorur, ustavili se bomo v t.i. Angleški hiši, od koder je izjemen pogled tako proti jugu, kakor proti severu. Pot nas bo popeljala ob reki in kar naenkrat se bo odprl razgled na izjemen slap Typafossur. Še kratek sprehod po okoliški pokrajini. Ponovno se vračamo po isti poti do izhodiščne točke.
6. dan Čaka nas pot do pristaniške vasice Leirvik, čez most in že smo na otočku Bordoy, kjer bo zadnji treking po severnih Ferskih otokih. Razgledi iz vrha so izjemni, predvsem na fjord, vasice, ipd. Popoldan se vračamo na otok Eysturoy. Nočitev
7. dan Še zadnji treking na Ferskih otokih. In kako bi se najbolje poslovili od teh izjemnih otokov, kot z najtežavnejšim trekingom v sklopu celotnega potovanja. V dopoldanskem času se bomo ponovno poslužili javnega avtobusnega prevoza do vasice Oravik. Nepozabna pohodniška avantura v osrčju Ferskih otokov.
8. dan Opoldan nas čaka transfer do letališča in polet do bližnjega evropskega letališča z vmesnim postankom. S tem se je naša avantura po Ferskih otokih tudi končala.
Doplačila
Kaj je v ceni? letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v apartmajski hiši, zajtrk (si ga pripravimo sami) slovensko vodenje in notranji transfer.
Kaj ni v ceni? prevoz z/na letališče (40 EUR po osebi), vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo) in druge storitve, ki niso predvidene v programu.
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: Doplačilo za enoposteljno sobo 360 EUR
Opozorila
Pred potovanjem nujno preberite: POMEMBNO: v času bivanja spimo v apartmajski hiši v dvoposteljnih sobah in z dvema (2) kopalnicama za 9 ljudi! Zajtrk je v ceni – dnevno se gre v trgovino, kjer se nakupi zajtrk in le-ta se kasneje pripravlja sproti.

Ključne besede: Ferski otoki, treking, pohodništvo