Islandija 4x4 Highlands

Islandija 4x4 Highlands

  • Stopnja potovanja: Stopnja treking 3
  • Število prostih mest: 8

  • 2,499.00€

  • E 2,499.00€

Mogočna Islandija z enim najlepših trekingov v Evropi vabi na nepozabno avanturo. Nepregledna množica barv, številni izviri vroče vode in postrana vulkanska pokrajina navduši na vsakem koraku.


Zakaj z nami na Islandijo?

  • ker se podamo po najlepših poteh Islandije, stran od trume turistov
  • ker se podamo po divjih poteh po pravi pristni pokrajini
  • majhne skupine do 8 potnikov in s tem izredna prilagodljivost,
  • ker je mogočno pokrajino Islandije zagovoto najbolje doživeti na trekingu,
  • ker se boste imeli z nami nepozabno
  • ker boste Islandijo za vedno nosili s seboj


Treking potovanje po Islandiji nas bo sprva popeljalo na kratek obisk prestolnice Reykjavik, nakar obiščemo največje slapove in ledenike, se podamo v znameniti  Landamannalaugar in Skogar in kjer nas čakajo trekingi ob neokrnjeni naravi.


Treking poti potekajo po vzorno urejenih in tehnično nezahtevnih poteh brez prepadnih področij oziroma so le-ti dobro zaščiteni. Lahko se podamo tudi po neoznačenih (kozjih) poteh..

NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE


Kaj potrebujem s seboj?

Za treking potovanje po Islandiji potrebujete visoke pohodne čevlje (priporočamo nepremočljive), pokrivalo za glavo, sončno kremo, pohodne palice (zelo priporočamo), nahrbtrnik za dvodnevni treking, sončna očala, windstoper in palerino. Ne pozabimo na topla oblačila.


Kaj pričakovati na trekingu po Islandiji?

Izjemno in raznobarvno vulkansko pokrajino, kjer se zrcali mogočnost naravnih sil. Poti so uhojene, označene in tehnično nezahtevne (ni prepadnosti).  Islandija ni poceni, zato se trudimo da spimo v nastanitvah z dostopom do kuhinje. Povprečna cena kosila v REykjaviku (brez piva!) med 25 in 45 EUR.

Program potovanja
1. dan Zbor potnikov in transfer do bližnjega letališča, od koder poletimo z vmesnim postankom na Islandijo. Prevzamemo prtljago in že smo na poti do prestolnice Reykjavik, kjer prvo noč tudi prespimo. Pred spanjem še kratek obisk prestolnice Islandije. Nočitev.
2. dan Prvi dan nas že čaka prvo raziskovanje prečudovite Islandije in sicer se bomo najprej ustavili pri na drugem največjem slapu na otoku in sicer pri slapu Glymur. Tu nas čaka prekrasen treking po vintgarju vse do slapu ki se nam bo pokaza v vsej svoji veličini. Po ogledu se bomo podali še do najbolj slikane gore na islandiji Kirkjufell, ki zaradi svoje nenavadne oblike in umestitve privablja poglede večine obiskovalcev otoka. Če bo vreme dopuščalo se bomo na goro tudi povzpeli in se naužili prekrasnih razgledov ki nam jih gora ponuja. Prekrsen dan bomo zaključili v spanu v majhnem penzionu ali počitniški hišici. Nočitev Čas hoje: 3-4h (opcijsko še 3h) Višinska razlika 400m (opcijsko 400m)
3. dan Po zajtrku se naše raziskovanje nadaljuje. Najprej se bomo zapeljali do drugega največjega ledenika na Islandiji in sicer ledenik Langjokull , a še prej znameniti slapovi Hraunfossar. Ogledali si bomo kako ledenik izgleda tudi od znotraj in se nato podali naprej proti prvim toplim vrelcem naše izleta - Hveravellir. dodobra pregreti bomo nadaljevali pot na območje Kerlingarfjöll. Nočitev v planinski koči.
4. dan Danes nas čakata dva prekrasna trekinga po območju Kerlingarfjölla. Trekingi potekajo po enem najlepših delov Islandije, slikovitih in barvitih hribov prepletenih s geološkimi aktivnostmi. Občutek kot da ste na drugem planetu. Na koncu skok v divji naravni bazen s geotermalno vodo. Čudovit zaključek trekinga. Popoldan premik na jug. Čas trekinga 4h Višinska razlika 400m
5. dan Zgodnji zajtrk, nakar se bomo podali do vasice Landmannalaugar, eno najpopularnejših treking območij na Islandiji. A še prej si bomo dali duška ob ogledu številnih slapov na poti. Ob prihodu v bazni tabor bomo pričeli z enim najlepših trekingov po čudoviti pokrajini po znameniti poti Blahnúkúr Brennisteinsalda, katera nas bo očarala s svojo raznolikostjo in očarljivostjo. Nepozabno. Spimo v baznem taboru v planinski koči. Čas trekinga: 6 ur, višinska razlika: 600 metrov
6. dan Zgodaj si pripravimo zajtrk, saj nas danes čaka dolg treking. Podali se bomo po enem najatraktivnejših trekingov na Islandiji in sicer Blahnúkúr Brennisteinsalda kjer se bomo srečali s kraterji, mavričastimi gorami, rekami strjene lave in veličastnimi razgledi. Nepozabno. Popoldan bomo zapustili Landmannalaugar in se odpeljali v bližini vasice Hella, kjer bomo tudi prenočili. Čas trekinga: 6 ur, višinska razlika: 600 metrov
7. dan Po zgodnjem zajtrku bomo parkirali naš mini bus in skočili na pravi avtobus, ki nas bo odpeljal do najznamenitejšega slapu Skógafoss od koder se bomo podali na 25 km dolgo pot na znameniti Fimmvörðuháls, kjer bomo občudovali 26 slapov, 1 volcan, 2 ledenika 3 različe tipe pokrajin. Gre za resnični biser samega potovanja in kralja trekingov. Nepozabno. Konec nas čaka na drugi strani v baznem taboru. Spimo v planinski koči ali počitniški hiški. Čas hoje: 8-10h Višinska razlika: prijetnih 1100m
8. dan Zadnji dan še pogledi po čudoviti pokrajini nato po zajtrku še na kratek sprehod in nato nazaj na avtobus do našega mini busa. Ostalo nam je še pol dneva, ki ga bomo izkoristili za raziskovanje južnega dela Islandije in kjer bomo uživali v zadnjih razgledih, vrelcih in tudi zadnji večerji. Spimo v B&B. Čas hoje: 1-2h
9. dan Zadnji dan, odvisno od leta, še zadnji sprehod po glavnem mestu, ali pa njegovi okolici, nato polni vtisov poletimo nazaj proti Sloveniji.
Doplačila
Kaj je v ceni? Letalski prevoz z 20 kg tovorne prtljage, namestitev po programu na bazi z zajtrkom (razen v Reykjaviku in v B&B si ga pripravljamo sami), slovensko vodenje, vsi notranji prevozi (po programu), organizacija in DDV. Ne spimo v šotorih ampak v planinskih kočah, apartmajskih naseljih in počitniških kočah. V slednjih so lahko skupna ležišča do 8 oseb. Vseeno je spalna vreča nujna.
Kaj ni v ceni? Prevoz do bližnjega letališča (20-40EUR/os/smer - odvisno od letališča), vsi obroki ki niso predvideni v programu), vsi nakupi osebne narave, vsi prispevki in plačila v kočah (uporabnina za tuš, ipd) in vse, kar ni opredeljeno v osnovnem programu.
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: Doplačilo za enoposteljno sobo možno le v Reykjaviku in znaša 310 EUR.
Opozorila
Pred potovanjem nujno preberite: Obvezna oprema je spalna vreča. V kolikor se odločite za potovanje je smiselna hitra rezrevacija saj se kapacitete v hiškah zelo hitro napolnijo. Prtljaga se vozi z nami tako da je za večino trekingov dovolj dnevni nahrbtnik. Razen na pohod po Fimmvörðuháls, kjer je potrebno vzeti stvari za 2 dni s seboj.

Ključne besede: Treking, pohodnistvo, Islandija, Iceland