Reunion

Reunion

 • Stopnja potovanja: Stopnja treking 3
 • Število prostih mest: 8

 • 2,499.00€

 • E 2,499.00€

Izjemna dramatičnost otoka Renuion, ki leži le streljaj od Mavricijusa. Na otok Renunion ne greš zaradi izjemnih peščenih plaž, tudi ne zaradi divjega nočnega življenja, ampak zaradi izjemne narave, ki se zrcali v treh prevladujočih vulkanskih dolinah, katerih dramatičnost je zagotovljena. Top destinacija za trekingaše. 


Zakaj z nami na otok Reunion?

 • fantastična vulkanska pokrajina,
 • EU daleč v Indijskem oceanu,
 • tropska vegetacija, ki se zrcali na vsakem koraku,
 • majhne skupine do 8 potnikov,
 • Reunion ima izjemne pohodniške poti,
 • ker je otok varen, hrana odlična in ljudje prijazni.NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Kdo gre z nami: Klemen Vovšek in lokalni vodnik


Covid 19: Trenutno so odpravljeni vsi pogoji v zvezi z Covid 19. 


Kaj potrebujem za treking potovanje po Reunionu?

 • dobre pohodne čevlje,
 • dnevni nahrbtnik,
 • spalno vrečo (za vzpon na najvišji vrh),
 • pohodne palice,
 • palerino in ali dežnik

Program potovanja
1. dan V zgodnjih jutranjih urah zbor potnikov in transfer do bližnjega letališča, od koder via Pariz poletimo na otok Reunion. Na ta pohodniški raj prispemo v večernih urah. Ureditev carinskih formalnosti in vožnja do namestitve.
2. dan Po poznem zajtrku nas čaka celodnevna tura po otoku. Najprej gremo na ogled prestolnice Saint-Denis, kjer se bohoti bogata kolonialna zgodovina, nadaljevali bomo do destilarne ruma »La Sage du rhum« v Saint-Pieru in zaključili dan na eni izmed peščenih plaž.
3. dan Danes nas čaka prvi treking po tem izjemnem otoku. Napotili se bomo do mogočne vulkanske doline »Cirque of Salazie", kateri kraljuje severnemu delu otoka. Fantastična vulkanska pokrajina, bogata tropska vegetacija in slapovi…nepozabni razgledi. Po trekingu najprej postanek v vasici Salazie, kjer je bilo nekoč domovanje prebeglih sužnjev, nadaljujemo do vasice Grand Ilet in Hell-Bourg. Nočitev. Čas trekinga: 5 ur (višinska razlika 600 metrov)
4. dan Po zgodnjem zajtrku treking z izjemnimi razgledi do vrha Maido (2200 metrov nad morjem), od koder se odpre nepozaben pogled na Cirque of Matafe – skoraj 1000 metrski vulkanski klif. Čas tekinga 7 ur (višinska razlika 900 metrov)
5. dan Dva izjemna trekinga sta za nami in danes se bo prilegel nekoliko manj naporen dan. Zapeljal se bomo do slapa Takamaka (kratek sprehod), sprehodili se bomo do vulkanske doline Cirque de Bebour in nadaljevali do soteske reke Marsouinis z izjemnimi klifi.
6. dan Zajtrk in že smo na poti do izhodišča za obisk najvišjega vrha otoka Reunion – Piton des Neiges. Z vsakim korakom se nam bolj odpira pogled na mogočne tri vulkanske doline, tropska vegetacija se počasi izgublja v vidu palet številnih vulkanskih barv. Popoldan prispemo do gorske koče Piton des Neiges. Spanje v gorski koči (večposteljni!). Čas trekinga: 6-7 ur (višinska razlika 950 metrov)
7. dan Noč bo zelo kratka, saj bomo v zgodnjih jutranjih urah zapustili objem tople postelje in se podali na dobro uro trajajočo pot na vrh otoka Reunion (3069 metrov nad morjem). Tik pred sončnim vzhodom si čestitamo na vrhu, nakar nas obiščejo prvi sončni žarki in z njimi se začne odstirati pogled v vse smeri otoka in mogočen ocean. Nepozabno! Počasi se začnemo vračati proti gorski koči (zajtrk iz nahrbtnika) in naprej proti izhodišču Čas trekinga: 8 ur (višinska razlika 550 metrov)
8. dan Cel dan na plaži – peščene plaže, moder ocean…vrhunska kulinarika….čas za koktejl. Možnost fakultativnih izletov (delfini in kiti, helikopterski prelet otoka, ipd)
9. dan Dopoldan še prosto na plaži. Popoldan (odvisno od ure leta) nas čaka transfer do letališča in polet via Pariz do bližnjega letališča.
10. dan Prihod (v nedeljo) v Ljubljano.
Doplačila
Kaj je v ceni? Letalski prevoz in letališke takse, ročna in tovorna prtljaga (do 20 kg), namestitev (5 x v apartmajski hiši v dvoposteljnih sobah na bazi nočitev z zajtrkom, 1 x gorska koča brez zajtrka in 3 x hotel 3*ali več na bazi nočitev z zajtrkom ), prevozi po programu, slovenski vodnik, organizacija in DDV.
Kaj ni v ceni? Prevoz do izhodnega letališča (40 EUR povratna/enosmerna - odvisno od letališča), vse nakupe osebne narave, kosila/večerje, pijača, vstopnine in fakultativni izleti.
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: Doplačilo za enoposteljno sobo 350 EUR
Opozorila
Pred potovanjem nujno preberite: OPOZORILO: prvih pet dni na otoku Reunion spimo v apartmajski hiši, kjer imamo dvpostejne sobe in samo 2 kopalnici! Apartmajska hiša je namenjena izključno naši skupini!

Ključne besede: Reunion, treking, pohodništvo