Božična Toscana

Božična Toscana

  • Stopnja potovanja: Stopnja treking 1
  • Število prostih mest: 16

  • 279.00€

  • E 279.00€

Toskana je lepa v vseh letnih časih, prav poseben čar pa ima v času božično prazničnih dni, ko so naši prednamci praznovali zimski solsticij. V spomin na omenjeno praznovanje in seveda v sled krščanski tradiciji se po vsej Italiji odvijajo sejmi, kjer še posebej izstopata sejma v Firencah in Sieni. Za pravo božično vzdušje pa si bomo ogledali še tople 40°C gejzire - izvire termalne vode, ki so jih uporabljali že Etruščani, in v katero lahko najpogumnejši namoči še kaj več kot pa samo noge :).


Zakaj z nami na obisk Božične Toskane?

  • ker smo Toskano prečesali po dolgem in po čez
  • ker poznamo skrite kotičke te izjemne pokrajine
  • ker bomo obiskali in si ogledali vse največje znamenitosti v Toskani,
  • ker boste z nami odkrili Toskano


Božična Toskana zajema tudi manjši treking okoli znamenite vasice San Gimignano, ki nam ponudi ogled tega zanimivega mesta iz vseh zornih kotov.  Odkrijte pristno božično Toskano! Treking oziroma sprehod poteka po lokalni zeleni cesti in traja približno dve uri in pol.


Primereno tudi za začetnike pohodništva.


CEPLJENJA (obvezna): NE

NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

Vodnik: Klemen Vovšek


Kaj potrebujem s seboj na treking po Toskani?

ZA TREKING POTOVANJE PO TOSKANI POTREBUJETE LAHKE POHODNE ČEVLJE (GOJZARJE ODSVETUJEMO) IN POHODNE PALICE (PRIPOROČLJIVO OZIROMA PO POTREBI), DNEVNI NAHRBTNIK, ZIMSKO - JESENSKO GARDEROBO, KOPALKE ZA GEJZIRE IN KOPALNI PLAŠČ, SAJ JE OZRAČJE VSEENO RELATIVNO MRZLO.

V ZIMSKEM ČASU JE V OSREDNJI TOSKANI ČEZ DAN MED 13 - 10°C, PONOČI OKOLI 5°C.


Kaj lahko pričakujem?

Prekrasen tronevni odklop v Toskani, med značilno Toskansko pokrajino prepredeno z vinorodnimi griči, šteilnimi oljkami, mogočnimi toskanskimi vilami, do koder vodijo obdelana polja in številne ciprese, katerih vrhovi bežno dotikajo žarečo toskansko nebo v poznih popoldanskih urah. Razen tega,  obisk izjemnih mest (Firence, San Gimignano in Siena), morebitna pokušina vina v vasicah ob poti, ogled termalnih vrelcev in t.i. belih kitov - apnenčastih formacij ki jih so jih ustvarili litri in litri pretočene mineralne vode, lahkotni treking (primeren za začetnike) in veliko poznanega, ampak drugačnega. 

Program potovanja
1. dan Zbor potnikov v jutranjih urah in vožnja do Firenz, kjer se bomo najprej na hitro namestili v hotel in nato pričeli z božičnim raziskovanjem tega glavnega mesta Toscane, ki s svojo čarobnostjo in večnostjo navduši vsakega posameznika v vseh letnih časih. A vendar mu božični čas dá še posebno noto privlačnosti in pričara drugačen utrip kot smo ga navajeni. Zvečer prosto.
2. dan Naslednji dan po zajtrku nadaljujemo z samim osrčjem Toscane mestecem San Gimignano, ki slovi po svojih stolpih in srednjeveškem izgledu, saj se v samem mestnem jedru ni na novo gradilo že več kot 500 let in kjer se bomo na kratko tudi sprehodili in si mestece ogledali iz vseh zornih kotov, ter uživali v pravi pristni toscanski pokrajini. Nato bo sledil še ogled znamenite vasice Monteriggioni, nakar bomo v zgodnjih popoldanskih urah prispeli v Sieno. Po namestitvi nas čaka čaroben večerni ogled mestnega jedra Siene, večne rivalke Firenc, ki je se ji je dolgo upirala a na koncu žal podlegla. Nočitev.
3. dan Zadnji dan naših ogledov bomo začinili z ogledom naravnega termalnega kopališča Bagni San Filippo, kjer se je narava poigrala in ustvarila prav posebne kalcinirane strukture in kjer voda, ki polni te tolmunčke presega 40°C. Vzeli si bomo čas da namočimo noge, ali pa kar skočimo v prijetne gejzirčke in se nato prerojeni podamo še na raziskovanje slavne doline Val d'Orcia, ki je sinonim in navdih tipične Toscanske pokrajine, in kjer so navdih pri poustvarjanju pokrajine iskali tudi slavni umetniki. Zgodaj popoldan sledi povratek v Ljubljano.
Doplačila
Kaj je v ceni? Transfer do Toscane, namestitev v hotel 2/3* na bazi nočitev z zajtrkom, slovensko spremstvo in vodenje in stroški organizacije.
Kaj ni v ceni? Kosilo/večerja, vstopnine v zgodovinsko-kulturne objekte(cca.5-40 eur) - opcijsko, morebitna vozovnica za avtobus znotraj centra mesta, nakup spominkov in pijače.
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: 100 EUR
Opozorila
Pred potovanjem nujno preberite:

Ključne besede: Toscana, Toskana, božič, božični čas, božični prazniki, pohodništvo, treking, terme, termalna voda