Toskana in Chianti

Toskana in Chianti

  • Stopnja potovanja: Stopnja treking 2
  • Število prostih mest: 13

  • 649.00€

  • E 649.00€

Toskano v osrednji Italiji poznamo zlasti po mogočnih in starodavnih mestih in utrjenih vaseh, kar privablja na tisoče turistov. Vendarle, pa je Toskana toliko več - in to lenekaj prijetih korakov od osrednjih mestnih trgov, kjer odkrijemo bistvo in smisel Toskane - njene rodovitne griče prepredene z vinogradi in nasadi oljk, mogočni gozdovi in prekrasni razgledi na sosednji hribček, kjer se že lesketa obris vaške trdnjave.


Zakaj z nami na treking po Toskani?

  • ker smo na ta treking odpeljali že 25 skupin v zadnjih šestih letih
  • ker poznamo skrite kotičke te izjemne pokrajine,
  • ker bomo poskusili izjemen Chianti v lokalni vinski kleti,
  • ker bomo obiskali in si ogledali vse največje znamenitosti v Toskani,
  • ker Je Toskana nekaj več kot le razglednica


Treking po Toskani je idiličen preplet odkrivanja mogočnih mest (Firence in Sienna) ter prijetnih sprehodov med posameznimi griči v okolici San Gimignana in Montereggiona. Vsekakor Toskane ne smemo zapustiti, ne da bi obiskali središče toskanskih vinogradniških dejavnosti - Chianti, opravili kratek treking in po želji obiskali lokalno vinsko klet. Nesporen biser našega potovaja so toskanska južna mesteca, ki jih na poti tudi obiščemo. Odkrijte pristno Toskano!


Treking poti potekajo tako po vzorno urejenih poteh, občasno tudi po asfaltu. Treking primeren za začetnike pohodništva.


CEPLJENJA (obvezna): NE

NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

Vodnik: Klemen Vovšek


Covid 19: Trenutno ni omejitev v zvezi z Covidom 19.


Kaj potrebujem s seboj na treking po Toskani?

ZA TREKING POTOVANJE PO TOSKANI POTREBUJETE POHODNE ČEVLJE (GOJZARJE ODSVETUJEMO), POKRIVALO ZA GLAVO IN SONČNO KREMO, POHODNE PALICE (ZELO PRIPOROČLJIVO), DNEVNI NAHRBTNIK IN SONČNA OČALA TER WINDSTOPER (VETROVKO) IN PALERINO (DEŽNIK)


Kaj lahko pričakujem?

Prekrasen petdnevni odklop v Toskani, med vinorodnimi griči in šteilnimi oljkami, mogočnimi toskanskimi vilami, do koder vodijo obdelana polja in številne ciprese, katerih vrhovi bežno dotikajo žarečo toskansko nebo v poznih popoldanskih urah. Razen tega,  obisk izjemnih mest (Firence, San Gimignano in Siena), pokušina vina, lahkotni trekingi (primerni za začetnike) in veliko poznanega, ampak drugačnega. 

Program potovanja
1. dan Firence slovijo kot magično mesto impozantne kulture in umetnosti, nenazadnjeso ravno tukaj ustvarjali svoja najveličastnejša dela Donatelo, Leonrado Da Vinci, Machiavelli, Dante in Brunelleschi. Ob prihodu ogled mestnih znamenitosti (katedrala Santa Maria del Fiore, cerkev San Lorenzo, znameniti Ponte Vecchio, Pitii Palace, piazza della Signoria, Palazzo Vecchio ter Uffizi). Nočitev
2. dan Po zajtrku bomo zapustili Firence ter se podali do toskanskega bisera -San Gimignana. Treking po bližnjih gričih, ki najbolje odsevajo toskansko pristnost. Na trekingu prekrasni pogledi na mesto stolpičev iz vseh zornih kotov. Popoldan še podroben ogled mesta San Gimignano, nekaj prostega časa in transfer do hotela. Čas hoje: 3 ure
3. dan Zjutraj bomo zapustili hotel in se podali v osrčje regije Chianti, kjer ne bomo občudovali le vinorodne pokrajine ter nasadov oliv, temveč nam bo narava pričarala fantastične poglede na raznobarvno pokrajino. Navdušile nas bodo tudi kamnite hiške . Prva postaja bo osrčje regije Chianti –Greve in Chianti, ki sta jo, skupaj s sosednimi vasicami, Firenze in Siena uporabljale kot tampon med več stoletnimi vojnami za prevlado v regiji. Tukaj se bomo podali na čudovit treking med vinorodnimi griči in krasnimi razgledi na nasade trt, oljk in ostalih tipičnih toskanskih dobrot. Po trekingu še ogledi prisrčnih toskanskih vasic ki s svojim srednjeveškim pridihom očarajo vsakega popotnika in kjer bo tudi možnost pokušine vin v lokalni vinski kleti. Čas hoje: 3 ure
4. dan Ta dan se podajamo v južno Toskano. Vasica Saturnia je že pri Ertuščanih in Rimljanih slovela po svoji lepoti in predvsem toplih vrelcih, ki s svojo zdravilno močjo še danes lajšajo težave ljudi. Tukaj se pokrajina rahlo umiri in zravna, a vseeno ne izgublja na svoji prepoznavnosti. Treking bomo pričeli blizu kopališča in se podali do vrha vasice Saturnije. Nato možnost kopanja v toplih vrelcih (seveda brezplačno, saj so na prostem), ali ogled vasice Saturnia, ki s pridihom Etruščanov kraljuje na vrhu osamelca in daje prelep razgled na vso dolino.Sledi ogled ertuščanske zapuščine z najožjocestov Toscani, vklesane v skalo (vstopnina) in za konec še ogled vasice Pitigliano, ki se pompozno dviga na skalnatem previsu in daje vtis mogočne in neosvojljive trdnjave srednjega veka. Vrnitev v hotel. Čas hoje: 2 uri
5. dan Po zajtrku še skok v Sieno, prestolnico južne Toskane, večne tekmice mogočnih Firenz, ki je svojo slavo doživela v srednjem veku, nato pa po osvojitvi Medičejcev skorajda utonila v pozabo kar pa za Sieno ne velja več saj uživa veliko spoštovanje na kulturnem, univerzitetnem in turističnem področju. Sledi ogled starega mestnega jedra mimo Piazze del Campo in znamenitega sienskega stolpa ter dominantne sienske katedrale, eno najlepših gotskih stvaritev svojega časa. Nekaj prostega časa in povratek v Slovenijo.
Doplačila
Kaj je v ceni? Transfer do Toskane v udobnem minibusu (kombiju), namestitev v hotelu 2/3* na bazi nočitev z zajtrkom, slovensko vodenje, cestne pristojbine in dajatve, ostale storitve po programu, prisotnost kombija na destinaciji.
Kaj ni v ceni? vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), pokušino vina, vstopnina v etruščanski park in druge storitve, ki niso predvidene v programu.
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: 200 EUR

Ključne besede: Toskana, Treking, Pohodništvo