Elba

Elba

  • Stopnja potovanja: Stopnja treking 2
  • Število prostih mest: 8

  • 649.00€

  • E 649.00€

Elba je majhen otok ob Toskanski obali, kjer je nekaj časa živel tudi znameniti vojskovodja Napoleon. Kljub svoji majhnosti otok ponuja razgledne in prijetne trekinge po svoji otoški notranjosti ter ob morju. Ta majhen toskanski otok vas bo navdušil s svojo čarobno pokrajino, prijaznimi ljudmi, fantastičnimi plažami, bogato zgodovino in nepredstavljivo sproščenostjo!


Zakaj z nami na Elbo?

  • majhne skupine do 8 potnikov izjemoma do 14;
  • Elbo obiskujemo že več kot 10 let;
  • izjemen preplet zgodovine, narave in razgledov;
  • Elba je ena izmed najlepših in hkrati najskrivnostnejših otokov v Italiji;
  • Ker je Elba toliko več, kot le plaže.


Treking po Elbi nas popelje čez osrednji hribovski masiv, od koder se razprostirajo pogledi na celoten otok, obiskali bomo najlepše vasice in se predali otoški pristnosti.


Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh. Treking primeren za začetnike pohodništva.

CEPLJENJA (obvezna): NE

NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE


Covid 19: Ni omejitev. 


Kaj potrebujem s seboj na treking po Elbi?

ZA TREKING POTOVANJE PO ELBI POTREBUJETE POHODNE ČEVLJE (GOJZARJI NISO POTREBNI), POKRIVALO ZA GLAVO IN SONČNO KREMO, POHODNE PALICE (ZELO PRIPOROČLJIVO), DNEVNI NAHRBTNIK IN SONČNA OČALA TER WINDSTOPER (VETROVKO) TER PALERINO (DEŽNIK).

Kaj pričakovati na trekingu po Elbi?

Gre za prelep preplet trekinga, zgodovine in plaže. Poti so urejene, razgledne in v vseh pogledih varne. Gre za treking, ki bo navdušil zlasti pristne ljubitelje otoške narave, razgledov na modrino morja in bližnje vrhove.


Program potovanja
1. dan Zbor potnikov v zgodnjih jutranjih urah in vožnja z udobnim mini-busom (kombijem) preko Bologne in Livorna do pristanišča Piombino, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Po dobri uri plovbe smo že na otoku. Transfer do namestitve v eni od letoviških vasic, kjer si bomo razdelili dvoposteljne apartmaje. Popoldan nas čaka izlet do Portoferraio in ogled tega čudovitega mesteca, znanega predvsem po hiši, kjer je Napoleon preživel nekaj časa svojega življenja. Razen tega, se bomo sprehodili še do trdnjave Falcone in po starem mestnem jedru, pregledali ulice po katerih je svoj čas kraljeval Napoleon in kjer danes kraljujejo prijetni lokali s pravim otoškim karakterjem in kjer kot nekoč ponujajo razne privlačne otoške izdelke. Preden se vračamo v naše apartmaje, še nekaj časa za samostojno pohajkovanje in morebitno večerjo. Nočitev.
2. dan Po zajtrku nas čaka prvi treking po otoku, saj gremo na področje Rio Elba. Treking začnemo v bližini tipične otoške vasice Rio nell ' Elba , ki se nahaja na hribu v zaledju pristanišča, saj so v preteklosti otočani mnogokrat bežali pred napadi iz morja. Današnji treking bo namenjen raziskovanju severo-vzhodnega dela otoka. Na poti se bomo podali na vrhove Mount Capanello (496 m), do Mount Strega s prekrasnim razgledom in se podali do skrivnostnega železnega jezerčka, ki je ostanek nekdaj slavnega rudnika železa. Ob morebitnem presežku časa še nekaj uživanja na plaži. Čas: 4-5 ur
3. dan Novo jutro in po zajtrku že peljemo v smeri izhodišča današnjega trekinga, zaspane gorske vasice San Piero. Prava pristna otoška vasica kjer še vedno zelo strogo spoštujejo dnevni počitek, saj se v opoldanskem času spremeni v vasico duhov. Pot nas bo vodila po granitni podlagi, ki daje temu delu otoka prav poseben čar, in ki so ga zaradi granitne podlage staroselci uporabljali za svoja svetišča in še neraziskane megalitske strukture .. Temu prida še vegetacija in razgledi na otok Pianosa v daljavi ... morda pa nam pot prekriža še kakšna divja žival .. morda divja mušica ? :) .. Čas: 5-6 ur ali 3-4 ure - odvisno od izbire poti
4. dan Vsekakor vrhunec našega potepanja po Elbi je treking na kraljico Elbe - goro Capanne. Treking začnemo v srednjeveški vasici Marciana, znano po lastni pridelavi kostanjevega piva, in nadaljujemo po čudovitem drevoredu vse do vrha otoka, od koder se razprostira nepozaben razgled na Korziko in ostale otočke Toskanskega arhipelaga. N poti nam bodo družbo delala tipična otoška drevesa in kraška pokrajina. Na koncu dolge poti pa na kostanjeve dobrote. Popoldan po želji še skok v morje. Čas: 5- 6 ur
5. dan Zadnji dan, odvisno od ure trajekta, še morebiten kratek skok do bližnje plaže, nakar nas čaka transfer do Ljubljane, kamor bomo predvidoma prispeli v poznih popoldanskih urah. Hvala Elba - pa še kdaj.
Doplačila
Kaj je v ceni? Prevoz z udobnim mini-busom (kombijem), trajektna vozovnica, nastanitev v apartmajih (dvoposteljni), vsi izleti po programu, slovensko vodenje in spremstvo in vse cestne dajatve
Kaj ni v ceni? Vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), hrano in druge storitve, ki niso predvidene v programu.
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: Doplačilo za enoposteljni apartma/sobo znaša 150 €.
Opozorila
Pred potovanjem nujno preberite: Ker imamo v apartmajih kuhinjo, je možnost priprave samostojnih obrokov (zajtrk, večerja).

Ključne besede: Elba, Treking, Pohodništvo