Madeira

Madeira

  • Stopnja potovanja: Stopnja treking 3
  • Število prostih mest: 8

  • 1,299.00€

  • E 1,299.00€

Mogočni klifi v primežu modrine Atlantika, bujna vegetacija in mogočna zgodovina. Madeira je otok, ki navduši slehernega pohodnika. Vulkanski vrhovi se strmo dvigajo 2000 metrski znamki, levade kot obraz "temne" zgodovine otoka ter hkrati vir preživetja skozi stoletja, mogočna kulinarika z močnim portugalskim pridihom, pravljične vasice in mesteca z prevladujočo vlogo Funchala. Madeira je vse in še več!


Zakaj z nami na Madeiro?

  • v zadnjih desetih letih odpeljali že več kot 40 skupin
  • ker imamo fantastične povezave na Madeiri, ki potovanje še dodatno začinijo,
  • ker je to naša TOP destinacija,
  • ker je Madeiro potrebno doživeti v naravi,
  • ker boste Madeiro doživeli v svoji otoški pristnosti,
  • ker vas bomo navdušili!


Treking po Madeiri nas bo sprva popeljal po zeleni planoti Paul de Serra, nakar nas že naslednji dan čaka kraljeva tura na Pico Grand z najlepšimi razgledi na otoku, zlasti na mogočen osrednji masiv ter nunsko dolino daleč spodaj. Madeira nas bo vsak dan očarala z drugim obrazom in že se bomo potepali in sprehajali v mogočnem gozdu "LauraSilva", kot bi trenil nam bo naslednji dan prinesel pohod po mogočnih klifih polotoka Sao Lorenza in seveda zaključimo z vzponom na najvišji vrh Madeire - Pico Ruivo, od koder se po dramatični poti spustimo v Nunsko dolino. Nepozabno, noro! Pa saj ne bomo samo hodili - bo še čas za ogled glavnih turističnih znamenitosti (hiške v Santani, tržnica v Funchalu, Cabo Girao, ipd.)


Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je najvišja višinska razlika v enem dnevu 750 metrov. Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni oziroma so zelo dobro zaščitene.

NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE


Covid 19: po zdajšnjih podatkih bo potreben negativen PCR test, ki ne bo smel biti starejši od 48 ur, potrdilo o prebolelosti virusa ali potrdilo o cepljenju imejte vseeno zraven, vendar brez PCR testa ne morete vstopiti na Madeiro.


Kaj potrebujem s seboj?

ZA TREKING POTOVANJE PO MADEIRI POTREBUJETE POHODNE ČEVLJE (GOJZARJI NISO OBVEZNI), POKRIVALO ZA GLAVO IN SONČNO KREMO, POHODNE PALICE (ZELO PRIPOROČLJIVO), DNEVNI NAHRBTNIK IN SONČNA OČALA TER WINDSTOPER (VETROVKO) TER PALERINO (DEŽNIK)


Kaj pričakovati na trekingu po Madeiri?

Prekrasne vulkanske doline, urejene (včasih preveč urejene) pohodniške poti, bogato floro, izjemno zgodovino in nepozabno kulinariko. Trekingi so malček zahtevni, pa vendar si dovolimo dovolj trenutkov, da užijemo vse lepote tega izjemnega otoka.
Program potovanja
1. dan Zbor potnikov in transfer do bližnjega evropskega letališča, od koder bomo preko Lizbone poleteli na Madeiro. Predviden prihod v popoldanskem času. Transfer do hotela in prvo odkrivanje prestolnice Funchala, ki se bohoti v svoji kolonialni lepoti in zgodovinski pomembnosti. Že na ta dan se bomo srečali z izjemno lokalno kulinariko.
2. dan Dolina Rabacal je ena izmed najpomembnejših naravnih rezervatov. Iz platoja Paul de Serra se bomo namenili do nekdanje vasice Rabacal (danes je le še ne hiška), kjer se bo naš pohod pričel. Sprva se bomo sprehodili do dvostopenjskega slapu Risco, nakar nas čaka spust do osrednje delujoče »levade« z cvetovi hortenzij. Po kratkem trekingu bomo prispeli do majhnega jezera na dnu ogromnega klifa, v katerega se izteka 25 naravnih kaskad. Na poti nazaj bomo ubrali drugo pot, saj si bomo ogledali tunel, ki omogoča pretok vode na južni del otoka. Po trekingu se odpravimo v lokalno restavracijo in ker nam bo še čas dopuščal popoldanski lahkoten ogled Funchala. Čas hoje: 5 ur Višinska razlika: + 300 metrov, -650 metrov
3. dan To je to! Ta treking vam bo ponudil vpogled v vse lepote otoka Madeira. Kamnite formacije stremijo v nebo kot izjemni kipi. Na poti nas bodo spremljali sanjski pogledi na posamezne dele otoka. Po treh urah hoje prispemo na najvišji vrh, imenovan rdeči vrh. Uživanje v razgledih na vse kotičke otoka, nakar nadaljujemo treking vsmeri doline Encoumeada in naprej do Nunske doline. Izjemen in nepozaben treking. Čas hoje: 5 -6 ur (efektiva) Višinska razlika: + 650 metrov, -950 metrov
4. dan Nedvomno vrhunec vseh trekingov na Madeiri. Sprehodili se bomo med pristnimi vulkanskimi dolinami, kjer je noga turista prava redkost. Na poti nas bodo obdajali majhni slapovi, kjer si bomo ohladili glavo, pravcati kmetijski objekti pristnih razsežnosti in izjemni pogledi. Ker gre za najdaljši in najspektakularnejši treking po Madeiri in ker sta dostopa do našega končnega cilja dva, se bomo na Madeiri dogovorili glede težavnosti! Danes osvojimo najlepši vrh na Madeiri! Na poti v smeri Funchala se ustavimo v znameniti vasici Monte z romarsko cerkvijo in znamenitimi »sankami«! Čas hoje: 5 ur Višinska razlika: + 700 metrov, -250 metrov
5. dan Ta dan bomo treking pričeli v Queimadas in se sprehodili do Zelene doline (Caldeirao Verde) z bogatim slapom in še bohotnejšo vulkansko dolino. Na poti nas bodo spremljali pogledi na otoški tradicionalizem, ki se zrcali v tradicionalnih hiškah in terasah. Po dobrih dveh urah hoje bomo prispeli do izjemnega slapa Caldeirao Verde. Kratek postanek in že nadaljujemo pot do famozne doline Inferiorno. Nepozabno. Del poti se vračamo po isti poti, nakar nadaljujemo do vasice Ilha.Ta dan nas popoldan čaka kosilo v lokalni restavraciji vasice Santana z znamenitimi hiškami. Ali so to res tradicionalne hiške? Čas hoje: 5 ur Višinska razlika: + 350 metrov, -450 metrov
6. dan Po zajtrku kratka vožnja na skrajni vzhodni del otoka, kjer se bomo srečali s surovo, a hkrati fantastično naravo polotoka Sao Lorenzo. Številne vrste edinstvenega rastja, ki je tako značilno za Madeiro, najdemo prav tukaj. Naš cilj je Atlantska obala, obdana z kamnitimi stenami. Po kratkem premoru se vračamo do izhodiščne točke. Popoldan bomo namenili raziskovanju prve naselbine na otoku Madeira –romantične vasice Machicco. Čas hoje: 2 uri 30 minut Višinska razlika: + 300 metrov; -300 metrov
7. dan Trekingi so za nami, pa vendar otok Madeira ponuja še toliki nepozabnih malenkosti. Po zajtrku se sprva odpeljemo do tržnice v Funchalu, nakar si ogledamo tretji najvišji klif v Evropi, se ustavimo za kavico in že smo v vasici Sao Vicente na kosilu. Seveda, ne smemo zapustiti otoka Madeira, da se vsaj en dan ne bi dlje časa zadržali na plaži, zato postanek v Seixalu in Porto Monizu (vulkanski bazeni). Vsekakor, ne bi bili treking agencija, če si ne bi še zadnji dan malenkostno pretegnili noge –kratek pohod po gozdu evkaliptusa in ob pogledih na mogočno dolino Janela. Nazaj grede v smeri Funchala še obvezen postanek za Poncho!
8. dan Madeira vas bo navdušila! Je izjemna in nepozabna destinacija in le stežka se boste poslovili od tega otoka. Spomini nas bodo greli še dolgo! Slovo od Madeire
Doplačila
Kaj je v ceni? Letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v hotelu (estalgem) 3* na bazi nočitev z zajtrkom) , slovensko vodenje, organizacija.
Kaj ni v ceni? Transfer do bližnjega evropskega letališča (40 EUR enosmerno (Bergamo)), vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), kosilo/večerja in druge storitve, ki niso predvidene v programu.
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: Doplačilo za enopsoteljno sobo znaša 250 EUR

Ključne besede: Treking, pohodnistvo, Madeira