Treking Sejšeli

Treking Sejšeli

  • Stopnja potovanja: treking stopnja 2
  • Število prostih mest: 12

  • 2,499.00€

  • E 2,499.00€
Prelep enajst dnevni odklop po tropskem raju z indijskim pridihom, kristalno čisto morje, bogato tropsko živalsko-rastlinsko življenje, zanimiva kulinarika, prijaznost otočanov in otoško spokojnost, ki prevzame vsakega obiskovalca teh čudovitih otokov.Sejšeli so vedno veljali za rajsko otočje in za enkrat tudi upravično.  Prečudoviti otoki ki ležijo na gratnitni postelji, na katero se se ponekod formirali tudi koralni grebeni so zaradi svoje ugodne temperature, morja in zraka, prečudovitih plaž ter raznovrstnih živalskih in rastlinskih vrst priljubljena turistična destinacija, ki kljub turizmu precej uspešno ohranja svoj prvinski izgled in habitat.

Na našem potovanju po Sejšelih bomo obiskali 3 najbolj priljubljene otoke, ter se po možnosti z ladijco odpeljali na ogled še treh neposeljenih, kjer se trudijo da bi živalsko-rastlinski hanitat ohranil svojo prvinskost. Potovanje je začinjeno z lažjimi trekingi, ki nas bodo odpeljali v samo osrčje prečudovitega otočja in nam dali možnost umirjenega opazovanja in sproščenosti. Seveda svoje pridajo tudi pristni otočani. Sejšelov resnično ne pozabite.


Zakaj z nami na potovanje/treking po Sejšelih

  • ker vam bomo predstavili Sejšele v povsem drugi luči
  • ker gre za idealno kombinacijo uživanja na plaži, pravo mero aktivnosti in spoznavanja otoške kulture
  • ker smo se v Sejšele enostavno zaljubili
  • Majhne skupine - do 12 potnikov,
  • ker je 11 dni sejšelov ravno prav da jih popolnoma doživite

Trekingi potekajo po urejenih poteh, brez prapadnih delov. NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE


CEPLJENJA (obvezna): NE


Vodnik: Klemen VovšekCovid 19: Trenutno ni omejitev v zvezi z COVID-19.


Kaj potrebujem s seboj na treking po Sejšelih?


ZA TREKING POTOVANJE PO SEJŠELIH POTREBUJETE NIZKE POHODNE ČEVLJE (GOJZARJI NISO OBVEZNI, SO PA PRIPOROČLJIVI POL VISOKI ZARADI TROPSKEGA TERENA (VODA) IN VČASIH SIPKEGA PESKA), POKRIVALO ZA GLAVO IN SONČNO KREMO, POHODNE PALICE (ZELO PRIPOROČLJIVO), DNEVNI NAHRBTNIK IN SONČNA OČALA  IN PALERINO.


Kaj lahko pričakujem?

11 dnevni odklop v rajskem vrtu v družbi želv in kokosa, namakanja v toplem morju in spoznavanja prelepih otočkov ki pomirijo telo in dušo ter nas regenerirajo za naš hiter svet.


Program potovanja
1. dan Zbor potnikov v Ljubljani in fakultativen prevoz do bližnjga letališča. Sledi dolg polet do indijskega oceana in Sejšelov.
2. dan Jutrjanji prihod na največji otok Sejšelov - Mahe. Sledi ureditev carinskih formalnosti, sočen zajtrk, kavica in čaj ter ležerno raziskovanje otoka, predvem prestolnice Viktorije, ki je poznana po lokalni tržnici. Nato sledi namestitev in prvo okrivanje peščenih plaž, po katerih otočje tako zelo slovi. Zvečer morebiten krajši sprehod ter počitek.
3. dan Naš tretji dan, veselo aklimatizirani in v polni pripravljenosti, pričenjamo z bolj intenzivnim raziskovanjem otoka. Najprej se bomo podali na prekrasen treking skozi Nacionalni park Morne, ki slovi po svoji zbirki ptic in živali, ki se tukaj nahajajo in ki nam pokaže pravo tropsko vzdušje, ki ga otočje uživa. Nato se bomo podali še na razgledno točko, od koder bomo občudovali zanimivo otoško pokrajino ter poskusili poiskati naravne tolmunčke, ki se vsake toliko časa malo presavijo. Popoldan sproščanje na plaži. Nočitev. Čas trekinga: 5-6 ur
4. dan Še pol dneva nam je ostalo za raziskovanje otoka, zato se bomo podali na eno najlepših plaž tega otoka, do koder se pride samo peš in kjer bomo uživali pod palmami in soncem. Po poležavanju nas čaka še pot nazaj do namestitve, poberemo prtljago in že smo v pristanišču, kjer se bomo vkrcali na pot na naslednji otok na našem potovanju - Praslin. Po prihodu na Praslin sledi namestitev, večerja in počitek. Čas trekinga: 3h
5. dan Praslin slovi po svoji popolnosti in ravno o tem se bomo želeli prepričati tudi sami, zato nas že takoj po zajtrku čaka prekrasen treking po severnem delu otoka, kjer se bomo občudoivali prekrasne razglede in naravo ter se podali na dve najlepši plaži na otoku, če ne na celem otočju in to sta - Anse Georgette in Anse Lazio. Sledi prijetno namakanje in v kolikor radi pogledate tudi pod vodo vas čaka zanimiv tropsko morski svet. Po uživanju sledi sprehod nazaj ter popoldanski ogled narodnega otoškega parka Vallée de Mai, ki je pod UNESCO-vo zaščito. Gre za edinstveno ohranjen palmov gozd z endemično palmo Coco de Mer, katere sadež-kokos velja za največjega na svetu. Svetovni rekord drži sadež ki je tehtal 36 kg. Čas Trekinga: 4 -5h
6. dan Ta dan je namenjen počitku in uživanju v rajsekm vrtu, lahko pa ga izkoristite za raziskovanje neposeljenih otočkov v okolici. Fakultativno se lahko podate na celodnevno turo z ladjco na bližnje otoke ki spadajo v naravni rezervat Sejšelov, to so: Cousin Island, Curiouse Island in St. Pierre. Otoki so raj za odkrivanje otoškega živalskega sveta, saj so neposeljeni in uživajo mir ter se lahko razvijajo v skladu s svojim naravnim ciljem. Ogledate si lahko orjaške želve, kuščarje, ptice, pajke, mangrove in ostale predstavnike živalskih in rstlinskih vrst. Res nepozabna izkušnja.
7. dan Zadnji dan na Praslinu si bomo privoščili še en manjši sprehod po južnem delu otoka, se še zadnjič okopali in se ponovno podali v pristanišče od koder bomo po krajši vožnji prispeli še na naš zadnji otok - La Digue. La Digue je otok, ki ste ga sigurno videli v katalogih, saj z njim po navadi prikazujejo Sejšele v vsej svoji lepoti in res, to kar ste videli boste tukaj tudi v živo. Na otoku je prevozno sredstvo kolo, zato sledi izposoja koles, vožnja skozi majhen center mesta in namestitev. Čas trekinga 2h
8. dan La Digue je v celoti obkrožen s koralnim grebenom, prekrasnimi granitnimi balvani in prečudovitimi plažami. Tukaj se je čas ustavil in vsak ki prispe na ta kraj se hočeš nočeš preda čarom tega otoka. Mi bomo prvi dan izkoristili za prekrasen in popolnoma neokrnjen treking po jugo-zahodnem delu otoka, kjer bomo prečkali najbolj neokrnjene plaže, prečudovite granitne balvane, ter se po želji okopali v kristalno čisti vodi. Zaradi koralnega obroča je vredno s seboj imeti tudi podvodno masko. Prekrasen sprehod po deviški naravi. Nepozabno. Čas trekinga: 4h
9. dan Predzadnji dan v otoškem raju bomo zaznamovali z ogledom plantaže vanilije ter se podali na najvišji vrh otoka - Nid d'Aigle (333m) od koder se nam bo odprl razgled na cel otok in oklico. Sledi spust na drugo stran otoka ter uživanje na divjih plažah in raziskovanju vzhodnega dela otočja. Popoldan možna vožnja ob otoku z prozornimi kajaki in opazovanje morskega sveta. (opcijsko) Prekrasen dan in sprostitev.
10. dan Zadnji dan še nekaj prostega časa, nato pa že ponovno v pristanišče, od koder se vračamo nazaj na Mahe - naš prvi otok in od tam počasi na letališče. še zadnja kavica Na Sejšelih in že smo v zraku.
11. dan Ko se bo prevesil dan v naslednjega, bomo še vedno nekje dalećč v zraku, ampak od daleč se že kaže oris Evrope in našega letališča. Pristanek v jutranjih urah in pot nazaj proti Sloveniji. polni vtisov, peska za ušesi in slanih las se vračamo domov. Bilo je res super.
Doplačila
Kaj je v ceni? Letalski prevoz, letališke takse in pristojnosti, prevoz na destinaciji po program, namestitev in 3* ali več hotelu/apartmajskem nasleju na bazi nočitev z zajtrkom, trajekt, slovensko vodenje in organizacija.
Kaj ni v ceni? prevoz z/na bližnje letališče (doplačilo po želji 25-45 EUR/os/smer - odvisno od oddaljenosti letališča), vsi nakupi osebne narave, vsi obroki izven programa (kosilo, večerja), pijača, napitnina, celodnevni izlet na otok orjaških želv (okoli 120€ ), najem in 3h vožnja s prozornimi kajaki na La Digue-u. (okoli 60€)
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: Enoposteljna soba: 450€

Ključne besede: seychells, sejšeli, treking, trekking, počitnice, odklop