Cinque Terre

Cinque Terre

  • Stopnja potovanja: Stopnja treking 2
  • Število prostih mest: 14

  • 449.00€

  • E 449.00€
Nacionalni park Cinque Terre zaradi svoje lege preprosto očara. Čeprav večina obiskovalcev teh "pet vasic" obišče le ob obali, pa se najlepši pogledi in razgledi ter bogata zgodovinsko-kulturna dediščina pravzaprav nagajivo skriva v zaledju, kamor vas peljemo po teking poteh.


Zakaj z nami na treking po Cinque Terre
  • odpeljali že več kot 40 skupin na ta izjemen treking,
  • spimo v neposredni bližini NP Cinque Terre,
  • poznamo NP Cinque Terre do potankosti
  • Majhne skupine - do 14 potnikov,
  • ker nas poznajo že domačini

Na trekingu se bomo podali ob obmorskih poteh, po hribih, med samostani in vinogradi, pri čemer nas bodo spremljali mogočni razgledi in pogledi. Seveda si bomo privoščili počitek na plažah in zasluženi kavici v vseh petih vasicah (ni nujna kavica prav v vsaki vasici, sicer ne boste spali prihodnje noči). Za razliko od drugih podobnih programov, smo nastanjeni znotraj (ali tik ob) nacionalnega parka in tako ne izgubljamo časa za transferje. Z nami boste doživeli pristne Cinque Terre.

Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je najvišja višinska razlika v enem dnevu 500 metrov. Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni, oziroma so zelo dobro zaščitene.


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE

Vodnik: Klemen Vovšek


Covid 19: Ni omejitev.


Kaj potrebujem s seboj na treking po Cinque Terre?

ZA TREKING POTOVANJE PO CINQUE TERRE POTREBUJETE POHODNE ČEVLJE (GOJZARJI NISO OBVEZNI), POKRIVALO ZA GLAVO IN SONČNO KREMO, POHODNE PALICE (ZELO PRIPOROČLJIVO), DNEVNI NAHRBTNIK IN SONČNA OČALA TER WINDSTOPER (VETROVKO) IN PALERINO (DEŽNIK)

Kaj lahko pričakujem?

Prelep tridnevni odklop znotraj nacionalnega parka Cinque Terre - ki se razpostira ob mogočni obali Genovskega zaliva. Odkrivali bomo vasice, zaledje prepredeno z vinogradi in drugo floro, tradicionalno življenje, ki se razprostre le nekaj korakov od osrednjih trgov. Prvi dan je namenjen vožnji in kratkemu trekingu (2-3 ure) do prve vasice znotraj parka, drugi dan nas čaka celodnevni treking med vasicami, bodisi ob obali bodisi v strmem zaledju - odvisno od vremenskih razmer, tretji dan obisk ene najlepših italijanskih severnih vasic -  Portovenere z izjemno bogato zgodovino.


Program potovanja
1. dan Zbor potnikov v jutranjih urah in vožnja mimo Benetk in Parme do Levanta, ki bo izhodišče za uvodni treking po nacionalnem parku Cinque Terre. Pot nas bo popeljala v Monterosso al Mare, prvo od petih vasic. Ogled vasice, privoščili si bomo zasluženo kavo ali katero od tipičnih lokalnih specialitet. Povratek z vlakom (doplačilo vodniku na licu mesta) v Levanto. Čas hoje: 3 ure, vmes 1 daljši postanek za malico
2. dan Ta dan nas čaka pravo pohodniško doživetje. Najprej se bomo z vlakom zapeljali do Monterossa, od tod pa ob in tik nad obalo nadaljevali pot v izredno slikovito Vernazzo, ki je po mnenju mnogih najlepša od petih vasi v Cinque Terre. Privoščili si bomo krajši počitek, čas bo tudi za malico in kavo. Okrepčani bomo pot nadaljevali v Corniglio, ki je edina izmed petih vasi, ki ne leži neposredno ob morju. Med sprehodom po slikoviti vasici si bomo lahko privoščili odličen domači sladoled, nato pa se odpravili proti Manaroli. Izredno lepa pot nas bo vodila preko številnih teras med vinogradi in zelenimi olivnimi nasadi. Ves čas bomo uživali v prijetni hoji po razgledni poti in tako bo spust v Manarolo minil prav hitro. Ker so trenutno vse pešpoti med Manarolo in Riomaggiore-jem zaprte, se bomo z vlakom odpravili še v zadnjo vas, kjer si bomo privoščili zasluženo večerjo. Povratek z vlakom do hotela. Čas hoje: 5-6 ur, dva daljša postanka za malico ali kavo.
3. dan Po zajtrku se napotimo do prekrasnega mesteca Portovenera, kjer se nacionalni park pravzaprav začne. Ogled mestnih znamenitosti (prelepi pogledi na pot, ki smo jo prehodili prejšnji dan) si privoščimo še "pravo" kavico in uživanje ob morju. Tu boste lahko v miru nakupili spominke ali lokalne dobrote, nato pa bomo zgodnjih popoldanskih urah zapustili nacionalni park in se odpravili proti Ljubljani, kamor je predviden prihod v večernih urah.
Doplačila
Kaj je v ceni? Transfer do Cinque Terre, namestitev v hotel 2/3* na bazi nočitev z zajtrkom, slovensko spremstvo in vodenje in stroški organizacije.
Kaj ni v ceni? Kosilo/večerja, vstopnine v zgodovinsko-kulturne objekte(cca.20 eur), vstopnina za park Cinque Terre (cca 7 EUR), nakup spominkov, napitnine in pijače (opozorilo: na dan potrebujemo vsaj 1,5 litra ustekleničene vode).
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: 120 EUR
Opozorila
Pred potovanjem nujno preberite: Vsak popoldan se vračamo z vlakom do izhodiščne točke, kjer bo stacioniran naš hotel.

Ključne besede: Cinque Terre, pohodništvo, treking, trekking