Treking Azori

Treking Azori

 • Stopnja potovanja: Stopnja treking 2-3
 • Število prostih mest: 13

 • 2,199.00€

 • E 2,199.00€
Azorski otoki, ki se nahajajao na stiku ameriške in evarzijske tektonske plošče veljajo za prav posebno otočje, saj so se ravno tukaj zaradi relativne oddaljenosti od obeh kontinetov, razvile endemične rastline in živali, kar daje otoku prav poseben značaj. Otočje sestavlja 9 vulkanskih otokov, ki se raztezajo na 600km in veljajo za biser atlantika, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Tektonska aktvinost daje otokom poseben čar, katerega bomo tudi mi dodobra spoznali.  

Azori ponujajo bujno vegetacijo, kraterje, slapove, jezera, morje, plantaže, pristne vasice in prijazne ljudi. Tukaj se skriva tudi Pico - najvišji vrh Portugalske, katerega vrh ponavadi preseže oblake in nas navda s spokojnostjo. Azori se ti enostavno vtisnejo v srce. 


Zakaj z nami na treking po Azorih

 • 11 dni popolnega odklopa
 • odpeljali že več kot 30 skupin na ta izjemen treking,
 • Azori so nam zlezli pod kožo in verjamemo da bodo tudi vam
 • obiščemo tudi najbolj oddaljen otok Flores (400km od San Miguela) - dragulj Azorov in se povzpnemo na Pico - najvišji vrh Portugalske
 • ker ko boste z nami prečesali otoke jih lahko odkljukate
 • poznamo jih do potankosti
 • Majhne skupine - od 6 do 12 potnikov

Trekingi potekajo po vzornih poteh po otokih Sao Miguel, Faial, Pico in Flores (in če bog morja dovoli še Corvo). Vzpon na Pico je tretiran kot lažja planinska pot (sicer strma), brez prepadnih ali nevarnih odsekov. 


NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE


Covid 19: po zdajšnjih podatkih ni ovir v zvezi z COVID 19.


Kaj potrebujem s seboj na treking po Azorih?

ZA TREKING POTOVANJE PO AZORIH POTREBUJETE NIZKE POHODNE ČEVLJE (GOJZARJI NISO OBVEZNI, SO PA PRIPOROČLJIVI ZLASTI ZA POHOD NA PICO), POKRIVALO ZA GLAVO IN SONČNO KREMO, POHODNE PALICE (ZELO PRIPOROČLJIVO), DNEVNI NAHRBTNIK IN SONČNA OČALA TER WINDSTOPER (VETROVKO) IN PALERINO (DEŽNIK).

Kaj lahko pričakujem?

Prelep enajst dnevni odklop po zelo zelenem otočju, znanem po pristni morski kulinariki atlantskih morskih dobrot, s pridihom potrugalske, ameriške in "odpadniške" kulture, saj je odmaknjenost otočja služilo velikokrat za umik določenih subjektov pred roko pravice in kot vmesna postaja trgovcev pri prečenju Atlantika, bogato zgodovino in geološki aktivnosti.


Program potovanja
1. dan Zbor potnikov in transfer do bližnjega evropskega letališča, od koder bomo poleteli na Azorske otoke (via Lizbona). Predviden prihod na otok Sao Miguel, eden izmed devetih otokov arhipelaga, v popoldanskem času. Transfer do hotela/apartmajske hiše in prvo odkrivanje mesteca Ponta Delgada, ki odseva svojo portugalsko kolonialno arhitekturno zasnovo in s svojimi vulkanskimi vložki na vsakem koraku priča o zgodovini in nastanku tega čudovitega otočja.
2. dan Po zajtrku nas čaka prvi treking in podali se bomo na prijeten treking od jezera Lagoa do Fogo enega najlepših vulkanskih jezer z bujno vegetacijo in gnezdišči ptic, ki se selijo med celinami in ki hodijo gnezdit in valit na ta prečudoviti otoček sredi Atlantika. Nepozabna stvaritev narave, ki s svojo podobo navduši in očara pohodnike. Popoldan se vračamo v Ponte Delgado ter na plantažo ananasa, ki s svojo stoletno tradicijo velja za najboljšega svoje vrste. Le tega si bomo lahko tudi privoščili na krožniku in v različnih oblikah .. obvezna postaja :). Čas hoje: 3 ure, Dolžina 4km , Višinci: 200m
3. dan Eden izmed vrhuncev bo treking okrog znamenite Sete Cidades, ki je nedvomno še eno izmed čudes naše fantastične narave. Na trekingu po Sete Cidades, ki je sicer obroč vulkanskega kraterja, se bomo podali na obronke le-tega, od koder se razprotira najlepši pogled na jezera - Modro in Zeleno. Če bo čas dopuščal, še ogled 3 prekrasnih jezerc. Vrnitev v Ponta Delagado popoldan. čas: 5 ur, razdalja: 11 kilometrov, Višinci: 500m
4. dan Da dobimo občutek pravega vulkanskega otočja sledi obisk kraterskega jezera Furnas, ki s svojimi delujočimi izbruhi vode, blata in žvepla prav očara. Še pred tem pa pohod po idilični naravi skozi skrivnostni gozd, kjer bomo občudovali endemične vrste nam poznanih rastlin, ki so tukaj ubrale povsem drugo pot. Ob jezeru, če bomo imeli srečo, ujamemo tudi predstavitev tradicionalnega kuhanja v vroči zemlji delujoče zemeljske tektonike, ki jo domačini izkoriščajo že od prvih naseljencev otočja. Furnas slovi tudi po zdravilni vulkanski vodi in vrelcih ki jih skoraj ne smemo izpustiti (doplačilo), zato je prav da si privoščimo malo razvajanja v toplih vodah Azorov. Po želji sledi tudi pokušina dobrot nacionalne jedi ki ji pravijo Cozido .. le kdo je ne bi zamudil .. no, mogoče vegetarijanci :) ... Čas trekinga 3 ure, razdalja: 6 kilometrov, višinci 200m
5. dan 5. dan je dan za premik, saj imamo še veliko za obiskati. Tokrat nas čaka otok Flores, po mnenju skoraj vseh obiskovalcev, najlepši otok, ki je hkrati tudi med najbolj neokrnjenimi in ki že leži na ameriški tektonski plošči ter velja za najbolj "divjega". Tukaj nas čakata nas dva prekrasna trekinga v osrčju mogočnega in pravljičnega otoka. Predviden prihod v zgodnjih popoldanskih urah nam bo dal dovolj časa za ogled prisrčnega glavnega mesteca Santa Cruz - prestolnice tega najmanj turističnega otoka Azorov. Otok je znan tudi po pristni atlantski kulinariki svežega ulova .. se že veselite večerje ?
6. dan Prvi dan Floresa nas čaka definitivno eden najlepših trekingov Azorov in sicer pohod do doline slapov, ki je speljan čez čudovito divjino otoka z nepozabnimi razgledi in prekrasno naravo, klifi in Fajami (Faja-faža = planota oziroma jezik iz strjene lave). Izjemna kulisa v objemu zelenih gozdov in podrastja. Flores vsej svoji veličini. Čas hoje: 6-7 ur, Razdalja: 15km, višinci 800m
7. dan Še en dan na Floresu na bo postregel z dvema krajšima pohodoma in sicer najprej na skrajenm jugu otoka v tropsko mikroklimo ter na sever otoka na pot ceder in bujnega endemičnega rastja z pogledi na klifasto severno obalo otoka in razgledi na najmanjši otok - otok Corvo. Čas hoje: 5-6h, Razdalja: 11km, višinci: 600m
8. dan Flores ima res pomirjajočo energijo, zato si je vredno vzeti en dan tudi malo za samo uživanje in relaksacijo. Da pa nam ne bo dolgčas imamo možnost celodnevnega fakultativnega izleta na najmanjši poseljen otok Azorov - Corvo, ki samo s 400 prebivalci vztraja v svoji izolaciji in v resnično posebnem otoškem duhu. Ampak izlet ne bi bil pravi če ga ne bi začinili tudi z majšim trekingom okoli kraterja, ki je ta otok ustvaril. Najbolj zahodna točka Evrope. V primeru slabega vremena (v tem primeru vožnja na otok ni mogoča) lahko opcijsko opravimo en krajši treking po Floresu. Čas hoje: 3-4h, Razdalja: 10km, višinci 200m (spust 700m)
9. dan 9. dan je ponovno čas za premik in čaka nas še otok Faial, ki kraljuje v samem osrčju Azorov. Že takoj po pristanku nas čaka hitra namestitev in obhod po otoku, kjer se bomo podali po poti 5 vulkanov, ki so definirali ta prelep otoček in ga obdarili z eno najbolj rodovitnih tal vseh otokov. Na koncu še ogled Ponte de Capelinos, ki je posledica zadnjih vulkanskih delovanj na otoku in kjer človek dobi občutek, da je prispel na luno. Popoldan še ogled Horte, ležerne prestolnice osrčje Azorov in drugega največjega mesta, ki slovi kot raj in obvezen postanek vseh jadralcev na svoji čezoceanski poti. čas: 3 ure, Razdalja: 8km, višinci 200m (spust 550m)
10. dan Za konec pa še kraljica vseh trekingov - Pico - najvišji vrh Portugalske. S prvim jutranjim trajektom se bomo podali do sosednjega otoka Pico, kjer nas čaka kraljevski, magični vzpon na istoimenski vulkanski krater, z 2.351 metri nad morjem (vstopnina v naravni rezervat 35 EUR in se plača vodniku na poti). Sicer je vstopna točka kar precej čez 1000m nad morjem si vseeno zasluži ime kraljev. Na poti nas bo spremljala nepozabna vulkanska pokrajina in prekrasni razgledi - no če nam je ne bo zagodel vsem poznani "Picov klobuk". Vsekakor se ga boste še dolgo spominjali. Po osvojenem vrhu še kratek sprehod po nasadih otoka Pica, po katerih je poznan že stoletja in nato nazaj na otok Faial. čas: 6-7 ur, razdalja: 12 kilometrov, 1200m višincev.
11. dan Zadnji dan, polni vtisov in navdušenja počasi zapuščamo Azore in se vračamo v Slovenijo.
Doplačila
Kaj je v ceni? Cena vključuje:, letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v hotelu 2/3* na bazi nočitev z zajtrkom, slovensko vodenje, notranji leti in takse, trajektna povezava
Kaj ni v ceni? Cena ne vključuje: transfer do bližnjega evropskega letališča (Benetke 30-35€/smer, Milano 45-55€/smer, ali odvisno od destinacije), vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), kosilo/večerja in druge storitve, ki niso predvidene v programu. Pod obvezno doplačilo tudi spada plačilo takse za vzpon na Pico - 35 eur, fakultativen celodnevni izlet za okoli 65€ na otok Corvo, taxi do kraterja, trek znotraj kraterja in v kolikor vreme dopušča še klife Floresa iz morske strani.
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 300 eur.

Ključne besede: Azori, azores, Azorsko otočje, pohodništvo, treking, trekking, potovanje