Madeira - Oaza vulkanov in bujnega rastja

Madeira - Oaza vulkanov in bujnega rastja

 • Stopnja potovanja: Stopnja treking 3
 • Število prostih mest: 8

 • 1,559.00€

 • E 1,559.00€

Madeira, mlad otoček, komaj nekaj milijonov let, vas bo navdušil s svojimi  mogočni klifi, bujno vegetacijo in značilno otoško kulinariko, ki prepleta tropske okuse z evropskimi in nam ponuja vpogled v zgodovino naseljevanja in navad kolonialistov, ki so prihajali iz vseh koncev evrope in za vedno ostali povezani z otokom. Že sam pogled na vulkanske vrhove, ki se strmo dvigajo 2000m visoko, levade kot obraz "temne" zgodovine otoka ter hkrati vir preživetja in pravljične vasice s živahno prestolnico Funchal. Vas ne bo pustil ravnodušne, in vas bo za zmeraj zaznamoval , če ne drugače pa vsaj v spominih in sanjah …. ampak Madeira je še več kot le to …


Zakaj z nami na Madeiro?

 • v zadnjih desetih letih odpeljali že več kot 40 skupin
 • ker so naše skupine od 6 do 8 ljudi in zato super fleksibilne
 • ker imamo fantastične povezave na Madeiri, ki potovanje še dodatno začinijo,
 • ker je to naša TOP destinacija,
 • ker je Madeiro potrebno doživeti v naravi,
 • ker boste Madeiro doživeli v svoji otoški pristnosti,
 • ker vas bomo navdušili!

Treking po Madeiri nas bo sprva popeljal po zeleni planoti Paul de Serra, nakar nas že naslednji dan čaka kraljeva tura na Pico Grand z najlepšimi razgledi na otoku, zlasti na mogočen osrednji masiv ter nunsko dolino daleč spodaj. Madeira nas bo vsak dan očarala z drugim obrazom in že se bomo potepali in sprehajali v mogočnem gozdu "LauraSilva", kot bi trenil nam bo naslednji dan prinesel pohod po mogočnih klifih polotoka Sao Lorenza in seveda zaključimo z vzponom na najvišji vrh Madeire - Pico Ruivo. Nepozabno, noro! Pa saj ne bomo samo hodili - bo še čas za ogled glavnih turističnih znamenitosti (hiške v Santani, tržnica v Funchalu, Cabo Girao, ipd.)


Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, pri čemer je najvišja višinska razlika v enem dnevu 750 metrov. Tehnično poti niso zahtevne, prepadnih področij ni oziroma so zelo dobro zaščitene.

NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

CEPLJENJA (obvezna): NE


Kaj potrebujem s seboj?

ZA TREKING POTOVANJE PO MADEIRI POTREBUJETE POHODNE ČEVLJE (GOJZARJI NISO OBVEZNI), POKRIVALO ZA GLAVO IN SONČNO KREMO, POHODNE PALICE (ZELO PRIPOROČLJIVO), DNEVNI NAHRBTNIK IN SONČNA OČALA TER WINDSTOPER (VETROVKO) TER PALERINO (DEŽNIK)


Kaj pričakovati na trekingu po Madeiri?

Prekrasne vulkanske doline, urejene (včasih preveč urejene) pohodniške poti, bogato floro, izjemno zgodovino in nepozabno kulinariko. Trekingi so malček zahtevni, pa vendar si dovolimo dovolj trenutkov, da užijemo vse lepote tega izjemnega otoka.
Program potovanja
1. dan Zbor potnikov in transfer do bližnjega evropskega letališča, od koder bomo preko Lizbone poleteli na Madeiro. Predviden prihod v popoldanskem času. Transfer do hotela/apartmajske hiše in v kolikor nam bo čas dopuščal že prvo odkrivanje prestolnice Funchala, ki se bohoti v svoji kolonialni lepoti in zgodovinski pomembnosti. Večerni sprehod in nočitev.
2. dan Že takoj drugi dan nas čaka raziskovanje notranjosti tega razgibanega otoka. Pot bomo začeli v dolini Rabacal, ki je ena izmed najpomembnejših naravnih rezervatov. Sprva se bomo sprehodili do dvostopenjskega slapu Risco, nakar nas čaka spust do osrednje delujoče »levade« z cvetovi hortenzij. Po kratkem trekingu bomo prispeli do majhnega jezera na dnu ogromnega klifa, v katerega se izteka 25 naravnih kaskad. Na poti nazaj pa še tunel, ki omogoča pretok vode na južni del otoka. Čas hoje: 5 ur; višinci: 400 metrov
3. dan 3. dan je čas za enega najlepših trekingov otoka, ki vam bo ponudil vpogled v vse lepote otoka Madeira. Podali se bomo v samo osrčje otoka med kamnite formacije ki stremijo v nebo in v sanjske razglede med oblaki in pečinami. Pot nas bo vodila na Rdeči vrh od koder se nam bo razprl pogled na drugo stran otoka. Izjemen in nepozaben treking. Čas hoje: 6-7 ur Višinska razlika: 650 metrov
4. dan Nedvomno vrhunec vseh trekingov na Madeiri. Sprehodili se bomo med pristnimi vulkanskimi dolinami, kjer je noga turista prava redkost. Na poti nas bodo obdajali majhni slapovi, kjer si bomo ohladili glavo in izjemni pogledi. Danes osvojimo najlepši vrh na Madeiri! Na poti v smeri Funchala se ustavimo v znameniti vasici Monte z romarsko cerkvijo in znamenitimi »sankami«! Čas hoje: 5-6 ur Višinska razlika: 800 metrov,
5. dan 5. dan nas čakajo nove dogodivščine in tako se bomo sprehodili do Zelene doline (Caldeirao Verde) z bogatim slapom in še bohotnejšo vulkansko dolino. Na poti nas bodo spremljali pogledi na otoški tradicionalizem, ki se zrcali v tradicionalnih hiškah in terasah. Po dobrih dveh urah hoje bomo prispeli do izjemnega slapa Caldeirao Verde. Kratek postanek in že nadaljujemo pot do famozne doline Inferiorno. Nepozabno. Čas hoje: 5 ur Višinska razlika: 350 metrov
6. dan Danes je čas za raziskovanje še enega dela otoka in sicer skrajnega vzhodnega dela otoka, kjer se bomo srečali s surovo, a hkrati fantastično naravo polotoka Sao Lorenzo. Številne vrste edinstvenega rastja, ki je tako značilno za Madeiro, najdemo prav tukaj. Naš cilj je Atlantska obala, obdana z kamnitimi stenami. Po kratkem premoru se vračamo do izhodiščne točke. Popoldan bomo namenili raziskovanju prve naselbine na otoku Madeira –romantične vasice Machicco. Čas hoje: 2 uri 30 minut Višinska razlika: 300 metrov
7. dan Trekingi so za nami, pa vendar otok Madeira ponuja še toliko nepozabnih malenkosti, ki jih ne moremo izpustiti. Današnji dan je namenjen turističnim ogledom, saj brez tega Madeire pač ne moremo zapustiti. Če nam v prejšnjih dneh še ni uspel ogled tržnice v Funchalu, bomo ta dan izkoristili za le-to, nato skok na tretji najvišji klif v Evropi, kavica v vasici Sao Vicente postanek na plaži, oziroma kar pri vulkanskih bazenih – za najpogumnejše tudi skok v morje?.. Nazaj grede še obvezen postanek za Poncho ..
8. dan Polni navdušenja počasi zapuščamo prekrasno Madeiro, katere spomini nas bodo greli še dolgo. Madeira, se vidimo naslednjič. Prihod na celinsko Evropo popoldan in nazaj v Slovenijo v večernih urah oziroma odvisno od urnika letalskih povezav.
Doplačila
Kaj je v ceni? Letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v hotelu ali apartmajski hiši 3*-4* na bazi nočitev z zajtrkom) , slovensko vodenje, organizacija.
Kaj ni v ceni? Transfer do bližnjega evropskega letališča (ob zadostnem zanimanju se organizira fakultativni agencijski prevoz) , vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), kosilo/večerje in druge storitve, ki niso predvidene v programu.
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: Doplačilo za enopsoteljno sobo znaša 250 EUR
Opozorila
Pred potovanjem nujno preberite: Vrstni red ogledov v dnevu ali tednu se lahko prilagodi glede na vreme in optimizacijo samega potovanja.

Ključne besede: Treking, pohodnistvo, Madeira