Tour Du Mont Blanc - TMB

Tour Du Mont Blanc - TMB

  • Stopnja potovanja: Stopnja treking 3
  • Število prostih mest: 13

  • 1,749.00€

  • E 1,749.00€

Po mnenju National Geographic, Guardian, BBC in številnih drugih uglednih časnikov, je treking ob vznožju Mont Blanca eden izmed treh najlepših trekingov v Evropi (gorskih). V enajstih dneh bomo prečkali tri države (Italija, Francija in Švica), se navduševali nad izjemnimi pogledi na mogočne alpske doline in še mogočnejše alpske vrhove ter preprosto uživali gorsko pristnost. Za vse ljubitelje Alp je ta treking preprosto potrebno doživeti!


Zakaj z nami na Tour Du Mont Blanc?

  • eden najlepših trekingov v Evropi,
  • edini naredimo celoten krog okoli Mont Blanca,
  • ker smo odpeljali že več kot 12 skupin in posledično imamo optimalen program,
  • ker imamo organiziran prevoz prtljage med namestitvami,
  • ker imamo ta izjemen treking v naši ponudbi že 7 let,
  • TOP vodniki za ta treking.

V dvanajstih dneh bomo prehodili 180 kilometrov in naredili nekaj več kot 10.000 metrov nadmorske višine! Vendar, brez skrbi - po večletnih izkušnjah smo program prilagodili do te mere da je hoja kar se da enakomerna porazdeljena in tako pohodnik sploh ne ve, kdaj je dosegel in presegel te "velike" številke. Prav tako vas bo na poti spremljal le dnevni nahrbtnik, saj se bo prtljaga peljala z avtomobilom.
Treking pričnemo v Italiji, v mestecu Courmayeur, v prekrasni dolini Aoste, nakar se predajamo alpskim dih jemajočim lepotam naslednjih 12 dni. Gre za krožni treking z nepozabnimi razgledi na ledenike, mogočne doline in seveda na Mont Blanc. Odkrijte srce Alp z agencijo Vivatreking!

Treking poti potekajo tako po vzorno urejenih gorskih poteh, zelo dobro zaščitenih in primernih za klasično treking turo. Ni plezalnih odsekov, prepadni odseki so zelo dobro varovani. Dobršen del trekinga poteka po prelepih gorskih poteh. Čelada ni potrebna! Pot se na najbolj izpostavljenih mestih lahko tudi prilagodi in alternira.

Kaj potrebujem s seboj na treking Tour Du Mont Blanc?

ZA TREKING POTOVANJE PO TOUR DU MONT BLANC POTREBUJETE POHODNE ČEVLJE (GOJZARJI NUJNO POTREBNI), POKRIVALO ZA GLAVO IN SONČNO KREMO, POHODNE PALICE (ZELO PRIPOROČLJIVO), DNEVNI NAHRBTNIK IN SONČNA OČALA TER WINDSTOPER (VETROVKO) IN PELERINO (DEŽNIK). NA TREKINGU SE "TOVORNA" PRTLJAGA PREVAŽA Z KOMBIJEM VIVATREKING IN SE NA DNEVNI TURI NOSI LE DNEVNI NAHRBTNIK!

NE GREMO NA MONT BLANC!

Covid 19: ni omejitev. Program potovanja
1. dan Zbor udeležencev v zgodnjih jutranjih urah in vožnja preko Italije do Francije do mesta Courmayeur, kamor prispemo v opoldanskih urah. Začetek trekinga v bližini Courmayeurja od koder se povzpnemo na pogorje Bernarda nad ledeniško dolino Ferret. Izjemni razgledi in pogledi na bližnje vrhove italijanskega in francoskega dela masiva Mount Blanc, kot so slavni Zob (Dent du Geant 4013m) in Grandes Jorasses (4180m), ledenike in dolino Ferret. Večerja, nočitev Čas hoje: 2-3 ure* (300m v
2. dan Po zajtrku se odpravimo naprej po pogorju in se spustimo v ledeniško dolino Ferret, od koder nas pot vodi mimo planinske koče Elena čez prelaz Grand Col Feret (2537m), ki je druga najvišja točka našega trekinga okoli masiva. Na vrhu prelaza prečkamo mejo s Švico in pot nadaljujemo v dolino Ferret, tokrat na švicarski strani. Ferret je potoček, nekoč del velikega ledenika ki je ustvaril obe dolini. Ob poti nam bodo morda delali družbo tudi svizci (pa ne tisti s čokolado). Dobrodošli v Švici. Večerja, nočitev. Čas hoje: 7-9 ur* (600m v)
3. dan Danes nas čaka manj naporen dan. Pohajkovali bomo po pristnem švicarskem alpskem raju ob potočku in med vasicami in smučarskimi centri. Dan zaključimo v znani letoviški vasici Champex Lac ob jezeru. Za najbolj pogumne možnost kopanja. Večerja, nočitev. Čas hoje: 4-6h* (600m v)
4. dan Zajtrk in nadaljevanje treking poti ob vznožju Mont Blanca. Najprej do planinske koče Bovine z pristno gorsko kulinariko, kjer nas bodo pozdravile krave in borovnice. Pot nadaljujemo do prelaza Col de la Forclaz, katerega ovinkasti dostop po cesti je zelo priljubljen med motoristi. Nato naprej do vasice Trient. Večerja in nočitev. Čas: 5-6h* (800m v)
5. dan Po zajtrku zapuščamo prelepo vasico Trient in s tem tudi Švico na prelazu Col de Balme (2191m) ter prvič zagledamo Mont Blanc, ki se dviga na koncu prve francoske doline na naši poti, doline ki ji kraljuje Chamonix z vsemi svojimi čari. Spanje in večerja v vasici Montroc. Čas hoje: 5-6h* (800m v)
6. dan Današnji dan bo obarvan precej alpsko, saj se podajamo do ledeniških jezerc na masivu Berard in Rouges – jezerc Lac Blanc ali bela jezera in od koder bomo imeli čudovite razglede na dolino Chamonix. Možnost kopanja v jezercih, čeprav je temperatura vode imenu »ledeniško« primerna. Na poti občudovanje ledeniške morene in ledenika Mer de Glace, največjega ledeniškega sistema na masivu Mont Blanc. Sledi spust do mesta Chamonix, kjer imamo večerjo in nastanitev. Čas hoje: 7-8 h* (1100m v)
7. dan 7. dan je posvečen večnemu olimpijskemu in ledeniškemu mestu: Chamonix-ju. Kot se spodobi za 7. dan že na splošno, si bomo vzeli počitek od napornega trekinga, in raziskali Chamonix in njegove zanimivosti. Tukaj je veliko možnosti kot je ogled ledenika Mer de Glas, kjer se spustimo v notranjost ledenika in se podučimo, kako hitro ga tudi več ne bo, pa tudi vožnja na eno najvišje ležečih žičniških postaj pod vrh Aiguille du Midi, znanega špičaka v bližini Mont Blanca, od koder se veliko alpinistov in pohodnikov podaja na Belo goro. Imeni bomo skupen ogled mesta ter na željo organizirali tudi skupen ogled ostalih znamenostosi. Večerja. Čas hoje: 0 h - oziroma kako uro po mestu ;)
8. dan Današnji dan je še posebej zanimiv, saj se podajamo na Brevent, znan smučarski vrh in središče v sklopu sistema Chamonix ski, od koder imamo možnost najlepšega pogleda na ledenik Bossons. Čudoviti razgledi pa nas spremljajo večino poti po grebenu navzdol do vasice Les Houches, kjer si po naporni hoji spočijemo noge in se okrepčamo ter prenočimo. Možnost gondole na vrh Breventa. Čas hoje: 8-9 ur* (1400m v)
9. dan Polni elana in kondicije odrinemo proti prelazu Col de Voza, znanemu predvsem po postaji zobate železnice, ki pelje vse do ledenika Bionnassay, nato mimo visečega mostu nad ledeniško reko Bionnassay ter čez prelaz poln prelepih borovnic Col de Tricot (2120m) v dolino Miage, ki je dobila ime po ledeniški rečici ledenika Miage, katerega bomo ponovno srečali v Italiji. Pot bomo nadaljevali mimo letoviške vasice Les Contamines in naprej v dolino Bonnant na staro rimsko cesto do vznožja področja Bon Nant. Večerja in nočitev. Čas hoje: 7-8 ur* (800m v)
10. dan Ta dan je dan prelazov in dvigov, saj se bomo dvignili na najvišje ležečo kočo, od teh v katerih bomo prenočili. Zaključek doline, prečkanje potočkov in čudoviti razgledi na Savojske Alpe ter na jugo zahodno stran masiva Mont Blanc. Spanje na 2443m nadmorske višine. Čas hoje: 6-7 ur* (1000m v)
11. dan Po zajtrku, bomo prešli najvišjo točko našega pohoda Col des Fours (2665m) od koder se mimo srebrnih skal in prelepe igre voda in kamnin podamo v zadnjo francosko dolino na naši poti – dolino Mottets. Tukaj je tudi slavna domačija Mottets kjer se bomo malo odpočili, nato pa naprej še zadnji prelaz na naši poti – Col de la Seigne (2515m) kjer nam bo zavel, tokrat že italijanski veter. Tu lahko občudujemo Mont Blanc še iz italijanske smeri. Od tod je naša pot tako rekoč deležna samo še spusta. Pot nas bo vodila po čudoviti ledeniški dolini, kjer bomo lahko občudovali vse stopnje nastajanja takšne doline. Čas hoje: 6-7h* (200m v)
12. dan Zadnji dan bomo večinoma sestopali v dolino. Na poti nas bo pozdravila prelepa ledeniška morena in v kolikor bomo še imeli kaj moči, lahko skočimo in se dotaknemo pravega ledenika. Nato pot nazaj na začetek – v Courmayour, pijača za zdravje in ponos, nekaj prostega časa za raziskovanje vasice in nakupe spominkov, nato vožnja proti Sloveniji. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah. Čas hoje: 4-5ur* (50m v)
Doplačila
Kaj je v ceni? Cena vključuje: transfer z udobnim minibusom, namestitev v gorskih kočah/preprostih gorskih »Guest house« na bazi polpenziona (zajtrk in večerja), namestitev v večposteljnih sobah (možnost doplačila za 4 x spanje v dvoposteljnih sobah 150 EUR/osebo za 4 nočitev, oziroma sorazmerno z možnostjo dvoposteljnih sob v kočah.), prevoz prtljage med posameznimi etapami kjer je to mogoče, slovenskega vodnika, osnovno nezgodno zavarovanje, vse pristojbine, cestnine in parkirnine.
Kaj ni v ceni? Cena ne vlkjučuje: vsi nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), prigrizke, morebitne vstopnine za Mer de Glas ali karte za Aiguille du Midi, morebitne karte za vlak in druge storitve, ki niso predvidene v programu.

Ključne besede: pohodništvo, Treking, Tour du Mont Blanc