Treking po čudoviti Irski

Treking po čudoviti Irski

  • Stopnja potovanja: treking stopnja 3
  • Število prostih mest: 8

  • 1,669.00€

  • E 1,669.00€

Irska je že od nekdaj burila duhove s svojo divjo preteklostjo od keltskih plemen in druidskih magov do misterioznih templjev in grobnic, starega, skoraj malo pozabljenega, keltskega jezika ali galščine, keltskega osvajanja Evrope – med drugim tudi v naših krajih, slavnih irskih menihov in misijonarjev, ki so ustanovili marsikatero škofijo v Evropi, npr. Salzburško do razprostranih zelenih travnikov, mogočnih klifov, prekrasnih jezer in gorovja, značilnih hišk in kot dežela paradnih pivovarn in žganjarij oziroma destilarn, kjer po precej zapletenem in deloma skrivnostnem postopku nastaja svetovno znan irski Whiskey.

 

Zakaj z nami na treking po Irski?

·                  majhne skupine od 6- 8

·                  Ker gremo za 9 dni

·                  Odpeljali smo že 21 skupin;

·                  izjemen preplet zgodovine, narave in razgledov;

·                  Irska velja za enega najbolj zelenih otokov na svetu in je balzam za oči in dušo;

·                  Ker je Irska otok, ki ga enostavno moraš doživeti

 

Naše potepanje po Irski bomo začinili z znamenitimi trekingi po notranjosti lepot Irske, nacionalnih parkov, ogledi znamenitih klifov, tudi kakšne destilarne, se seznanili i pristno irsko kulturo, mistiko in začutili ta v duši divji prostor Evrope, kjer so avtentičnost skušali večkrat zatreti določeni zavojevalci, a ji je vseeno uspelo preživeti najbolj burna leta, in ki jo lahko ob obisku začutimo skoraj na vsakem koraku.

 Treking poti potekajo po vzorno urejenih poteh, brez prepadnih območij, primerno tudi za tiste, ki trekingov še niste toliko vajeni.

 

CEPLJENJA (obvezna): NE

NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

 

Covid 19: po zdajšnjih podatkih bo potreben negativen PCR test, ki ne bo smel biti starejši od 48 ur ali veljavno potrdilo o prebolelosti virusa ali veljavno potrdilo o cepljenju.

 

Kaj potrebujem s seboj na treking po Irski?

ZA TREKING POTOVANJE PO IRSKEM POTREBUJETE POHODNE ČEVLJE (GOJZARJI NISO POTREBNI, VENDAR NEKAJ KAR NE PREMOČI ZLAHKA), POKRIVALO ZA GLAVO IN SONČNO KREMO, POHODNE PALICE (ZELO PRIPOROČLJIVO), DNEVNI NAHRBTNIK, SONČNA OČALA TER WINDSTOPER (VETROVKO) IN PALERINO (DEŽNIK).

 

Kaj pričakovati na trekingu po Irski?

Definitivno vas bo Irska svojim šarmom povsem očarala, predvsem pa ne bo manjkalo prekrasne narave, zanimive kulture, mistične preteklosti, prisrčnih ljudi in prekrasnih sprehodov po najlepših delih tega otoka. 

Program potovanja
1. dan Zbor potnikov in transfer do bližnjega evropskega letališča, od koder bomo poleteli na Irsko. Prihod v Dublin, namestitev in ogled mestnih znamenitosti. Tudi kakšno pristno irski pivo bo zelo prijalo. Nočitev (glede na letalsko povezavo, se lahko v Dublinu ustavimo tudi zadnja dva dni).
2. dan Po zgodnjem zajtrku se poslovimo od Dublina in se odpravimo do sosednjega območja Wicklow, ki v svoji drugačnosti že ponuja izjemne trekinge. Podali se bomo na znameniti treking v okolici Glendalougha. Nočitev v lokalnem Guest House. čas trekinga: 5 ur
3. dan Razen klasičnega trekinga po eni izmed najznamenitejših poti na Irskem, ki ga bomo opravili predhodni dan, pa področje Wicklow ponuja idealno izhodišče za trekinge do bližnjih hribov in mogočnih kaskad. Danes nas čaka prijeten treking v osrčje doline Lungadoff, kjer v primežu mogočnega skalovja domuje ene najlepših kaskad na Irskem. Popoldan se ustavimo v bližnji vasici na tipični lokani večerji. čas trekinga: 4-5 ur
4. dan Po dve prekrasnih trekingih po prijal prost dan, saj nas čaka vožnja do nacionalnega parka Killarney, ki se razprostira na jugo-zahodnem delu Irske. Na poti do te neprecenljive naravne stvaritve si bomo ogledali irsko mesto Kilkenny, znan po svoji izjemni srednjeveški zgodovini, kjer so že v 5. stoletju prevzeli krščansko religijo. Ogledali si bomo grad, sprehodili do katedrale ter občudovali mestno hišo. Ustavimo se še v mogočnem Cashelu. V poznih popoldanskih urah prispemo na področje nacionalnega parka Killarney. Nočitev v lokalnem hotelu.
5. dan Po zajtrku nas čaka vožnja do znamenite Gap of Dunloe, kjer se nahaja izjemna dolina številnih jezer in slapov. Po želji se lahko po dolini zapeljete s kočijo, vsekakor priporočamo pohodo do samega vrha doline. Popoldan se vračamo v Killarney, kjer si ogledamo grad Ross, se zapeljemo do Muckross house. Popoldan prosto.
6. dan Po zajtrku nas čaka ogled okolice spodnjega in zgornjega jezera ter kratek treking po drugi najznamenitejši irski poti - Kerry , ki nas bo popeljala do slapa Torc ter vzpon na istoimenski hrib. Ogledali si bomo tudi sotočje vod različnih jezer. Nočitev v lokalnem hotelu/Guest House. čas trekinga: 5 ur
7. dan Zgodnji zajtrk in transfer do bližnjih otokov Arran, in sicer do otoka Inisher, ki je znan predvsem zaradi svoje odročnosti ter izjemnih lepot klifaste obale. Ker je otok relativno majhen, ga bomo prevozili s kolesi in v kombinaciji z lahkotnimi trekingi obiskali bližnje vrhove. Nočitev v lokalnem Guest House. čas trekinga: 1 ura, čas kolesarjenja s postanki - 3 ure
8. dan Po zajtrku nadaljujemo odkrivanje Irske v smeri Moherskih klifov v neposredni bližini. Čaka nas prijeten sprehod do vznožnja teh mogočnih naravnih stvaritev...hkrati nam bodo pogledi bežali na bližnje otočke, kjer smo dan prej kolesarili. V opoldanskih urah se vračamo na izhodišče, saj nas čaka vožnja do Dublina
9. dan Dublin ponuja izjemno raznoliko paleto mestnih znamenitost, muzejev, trgovin in nenazdanje svetovno znane pivovarne Guiness. Zato dopoldan prosto. Okrog poldneva nas čaka transfer do letališča. Jesenska avantura po Irski je za nami.
Doplačila
Kaj je v ceni? Letalski prevoz in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v hotelu/Guest House 2/3* na bazi nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah, trajektna povezava, najem koles, slovensko vodenje.
Kaj ni v ceni? Doplačilo za prevoz do letališča, vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), kosilo/večerje in druge storitve, ki niso predvidene v programu.
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 350 eur.

Ključne besede: Irska, treking Irska, potovanje Irska, Irska, pohodništvo, zelena irska