Treking po mistični Sardiniji

Treking po mistični Sardiniji

  • Stopnja potovanja: treking stopnja 2
  • Število prostih mest: 8

  • 1,299.00€

  • E 1,299.00€

Sardinija, kot drugi največji otok v Sredozemlju, velja za enega lepših otokov, ki s svojimi hribi, dolinami, kanjoni, soteskami, gozdovi, najlepšimi plažami in mistično preteklostjo ponuja nepozabno izkušnjo in preplet starih običajev z modernimi načini življenja. Tukaj bomo našli ostanke starih ljudstev, kot so stolpičaste strukture, razne t.i. grobnice - ki to niso, zelo hribovito notranjost, se sprehodili čez znamenito sotesko, ki jo je izdolbla presušena reka, ki se še vedno kdaj pa kdaj pojavi, se okopali na eni najznamenitejših plaž, s katere kljub visokim kaznim še vedno odnašajo prečudovit droben zlat pesek, raziskali otok in začutili sardinski duh, kar je tisto kar dela otok poseben in kar mu daje prav poseben značaj, ki ni ne italijanski in ne francoski. 


Zakaj z nami na treking po Sardiniji?

  • ker smo na ta treking odpeljali že 16 skupin v zadnjih nekaj letih
  • ker poznamo skrite kotičke te izjemne pokrajine,
  • ker bomo spoznali drugačno Sardinijo 
  • ker bomo obiskali in si ogledali vse največje znamenitosti na otoku
  • ker boste se boste naužili lepot, ki jih ponuja ta izjemen in prekrasen otok


Treking po Sardiniji je preplet turističnih in aktivnih ogledov, ki vključujejo spoznavanje sardinske kulture in utripa, ter prijetnih trekingov od najvišjega vrha do raziskovanja globokih kanjonov in skritih plaž, dih jemajočih pogledov, arheoloških najdišč in prijaznih ljudi. Obvezna je tudi pokušina lokalnih dobrot.


Trekingi potekajo po urejenih poteh, mestoma rahlo kamnitih, brez prepadnih mest. 


CEPLJENJA (obvezna): NE

NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

Vodnik: Klemen Vovšek


Kaj potrebujem s seboj na treking po Sardiniji?

ZA TREKING POTOVANJE PO SARDINIJI POTREBUJETE POHODNE ČEVLJE (GOJZARJE NISO POTREBNI, LAHKO PA JIH VSEENO IMATE), POKRIVALO ZA GLAVO IN SONČNO KREMO, POHODNE PALICE (ZELO PRIPOROČLJIVO), DNEVNI NAHRBTNIK IN SONČNA OČALA TER WINDSTOPER (VETROVKO), PALERINO (DEŽNIK), KOPALKE, BRISAČO ZA NA PLAŽO


Kaj lahko pričakujem?

Prijeten odklop združen z občudovanjem otoka skozi atraktivne treking poti, spoznavanjem 6000 letne zgodovine otoka skozi razne ostaline in monumente ter uglasitev na sodoben utrip otoka , prijetnim namakanjem na najlepših plažah v Sredozemlju in uživanju ob kulinaričnih dobrotah sardinčanov.

Covid 19: po zdajšnjih podatkih bo potreben negativen HAG/PCR test, ki ne bo smel biti starejši od 48/72 ur ali veljavno potrdilo o prebolelosti virusa ali veljavno potrdilo o cepljenju.


Program potovanja
1. dan Zbor potnikov in vožnja do bližnjega evropskega letališča ter polet na Sardinijo. Ureditev formalnosti in transfer do hotela. Nočitev.
2. dan Po zajtrku se bomo iz Castelsarda odpeljali mimo Slonove skale (nenavadna skalna formacija) in pot nadaljevali po slikoviti notranjosti otoka do izhodišča za uvodni treking v veličastno sotesko Gorropu v dolini reke Flumineddu. Po poltretji uri prijetne hoje se dolina zapre z vrtoglavimi previsnimi stenami, najvišja meri preko 400 metrov. V soteski (5 EUR doplačila za vstopnino se plača na licu mesta oziroma vodniku) se bomo sprehodili do najožjega dela, kjer so stene le 4 metre narazen, si privoščili malico ter se po isti poti odpravili nazaj do izhodišča. Pot bomo nadaljevali v prijetno obmorsko letovišče Cala Gonone, kjer se bomo namestili v hotelu. Čas trekinga: 4 - 5 ur
3. dan Ta dan bomo doživeli enega izmed vrhuncev na našem potovanju, in sicer čudovit treking v Cala Goloritze, ki je po mnenju mnogih najlepša plaža na otoku. Izjemno slikovita pot nas bo v dveh urah pripeljala do majhne plaže s kristalno čisto vodo vseh mogočih odtenkov modre in turkizne barve, za dramatično kuliso pa poskrbijo čudovite skalne formacije na obali. Privoščili si bomo ležerno poležavanje na plaži in kopanje v čistem morju, nato pa se odpravili nazaj do izhodišča ter hotela v Cala Gonone. Čas trekinga: 5 - 6 ur
4. dan Zajtrk in ponovno v osrčje Supramonte. Sprva nas bodo med nasadi kostanjev spremljali fantastični pogledi na vasico Oliena, nakar vendarle prispemo na vrh (1463 m), od koder se razprostre pogled v vse smeri. Nepozabno. Popoldan se vračamo v Dorgali (Cala gonone) in čas za sproščanje na plaži. Čas trekinga: 5 - 6ur
5. dan Po zgodnjem zajtrku nas čaka še zadnji treking po področju Supramonte, saj nas bo pot ponesla do arheološko bogatega najdišča Tiscali. Sproščujoč treking nas bo poučil tudi o zgodovini otoka. Popoldan transfer do pristne vasice Aritzo, področje nacionalnega parka Gennargentu, sicer izhodišče za odkrivanje najvišjega vrha La Marmora (1.834 metrov nad morjem). Vendarle, pa nas danes čaka še kratek sprehod do t.i. kamnite gobe Texile, z prekrasnimi razgledi na bližnje vasice in najvišji vrh. Nočitev v Aritzu. Čas trekinga (3-4 ur; 2 uri)
6. dan La Marmora je najvišji vrh Sardinije, saj se strmo dviga dva tisoč metrski znamki. Vendar, za razliko od ostrih alpskih vrhov, Marmora premore številne pohodniške poti na samem vrhu, od koder se odpirajo izjemni pogledi na različne konce otoka. Popoldan povratek v Aritzo. Nočitev. Čas trekinga (6-7 ur), lahkoten/srednje zahteven treking
7. dan Zajtrk v fantastični gorski vasici Aritzo, od koder se podamo še na zahodno obalo Sardinije. Sprva gremo do arheološkega najdišča Tharros, poznanega že iz obdobja Rimljanov (vstopnina v arheološki park se plača vodniku na poti - po želji). Ogledali si bomo znamenite nuraške stolpe in uživali bližnjo plažo. Popoldan se napotimo v smeri Alghero in ogled tega privlačnega mesteca. Nočitev.
8. dan Zajtrk, zadnji nakupi spominkov in transfer do letališča, od koder poletimo do bližnjega letališča in transfer do Ljubljane.
Doplačila
Kaj je v ceni? Cena vključuje: letalsko vozovnico in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v hotelu 2/3* na bazi nočitev z zajtrkom, slovensko vodenje.
Kaj ni v ceni? Cena ne vključuje: prevoz do letališča (20-40€/smer/os odvisno od letališča), vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), hrano, ki ni v programu in vsi ostali stroški, ki niso predvideni v programu. Vstopnine za arheološka parka (cca 15 eur) in vstop v sotesko Gorrupu (5 eur).
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 250 eur.

Ključne besede: Toskana, treking, trekking, pohodništvo, Treking Sardinija, sardinija, pohodništvo, biserne plaže, aktivne počitnice