Sardinija – cvetoča lepotica

Sardinija – cvetoča lepotica

  • Stopnja potovanja: treking stopnja 2
  • Število prostih mest: 8

  • 1,399.00€

  • E 1,399.00€

Treking po mistični Sardiniji


Sardinija, kot drugi največji otok v Sredozemlju, velja za enega lepših otokov, ki s svojimi hribi, dolinami, kanjoni, soteskami, gozdovi, najlepšimi plažami in mistično preteklostjo ponuja nepozabno izkušnjo in preplet starih običajev z modernimi načini življenja. Tukaj bomo našli ostanke starih ljudstev, kot so stolpičaste strukture, razne t.i. grobnice - ki to niso, zelo hribovito notranjost, se sprehodili čez znamenito sotesko, ki jo je izdolbla presušena reka, ki se še vedno kdaj pa kdaj pojavi, se okopali na eni najznamenitejših plaž, s katere kljub visokim kaznim še vedno odnašajo prečudovit droben zlat pesek, raziskali otok in začutili sardinski duh, kar je tisto kar dela otok poseben in kar mu daje prav poseben značaj, ki ni ne italijanski in ne francoski. 


Zakaj z nami na treking po Sardiniji?

  • ker smo na ta treking odpeljali že 16 skupin v zadnjih nekaj letih
  • ker poznamo skrite kotičke te izjemne pokrajine,
  • ker bomo spoznali drugačno Sardinijo 
  • ker bomo obiskali in si ogledali vse največje znamenitosti na otoku
  • ker boste se boste naužili lepot, ki jih ponuja ta izjemen in prekrasen otok


Treking po Sardiniji je preplet turističnih in aktivnih ogledov, ki vključujejo spoznavanje sardinske kulture in utripa, ter prijetnih trekingov od najvišjega vrha do raziskovanja globokih kanjonov in skritih plaž, dih jemajočih pogledov, arheoloških najdišč in prijaznih ljudi. Obvezna je tudi pokušina lokalnih dobrot.


Trekingi potekajo po urejenih poteh, mestoma rahlo kamnitih, brez prepadnih mest. 


CEPLJENJA (obvezna): NE

NEVARNE (strupene) ŽIVALI: NE

Vodnik: Klemen Vovšek


Kaj potrebujem s seboj na treking po Sardiniji?

ZA TREKING POTOVANJE PO SARDINIJI POTREBUJETE POHODNE ČEVLJE (GOJZARJE NISO POTREBNI, LAHKO PA JIH VSEENO IMATE), POKRIVALO ZA GLAVO IN SONČNO KREMO, POHODNE PALICE (ZELO PRIPOROČLJIVO), DNEVNI NAHRBTNIK IN SONČNA OČALA TER WINDSTOPER (VETROVKO), PALERINO (DEŽNIK), KOPALKE, BRISAČO ZA NA PLAŽO


Kaj lahko pričakujem?

Prijeten odklop združen z občudovanjem otoka skozi atraktivne treking poti, spoznavanjem 6000 letne zgodovine otoka skozi razne ostaline in monumente ter uglasitev na sodoben utrip otoka , prijetnim namakanjem na najlepših plažah v Sredozemlju in uživanju ob kulinaričnih dobrotah sardinčanov.

Covid 19: ni omejitev iz naslova Covida-19.


Program potovanja
1. dan Zbor potnikov in vožnja do bližnjega evropskega letališča ter polet na Sardinijo. Ureditev carinskih formalnosti in transfer do hotela. Nočitev.
2. dan Po zajtrku sledi ogled glavnega mesta Cagliari, ki navdušuje s svojo živahnostjo in kulturno dediščino, ki nam daje vedeti da je mesto v svoji več kot 2000 letni zgodovini doživelo in preživelo že veliko lepih in težkih trenutkov. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, se podali do najbolj znamenite plaže in obiskali pelikane, ki tukaj gnezdijo že stoletja. Popoldan sledi premik v samo osrčje Sardinije in sicer do Nacionalnega parka Golfo di Orosei skozi gorska mesteca Aritzo in Desulo, kjer bomo tudi prenočili. Večerja, nočitev.
3. dan Ne moremo da izpustimo kraljico vrhov na Sardiniji – La Marmoro – najvišji vrh, ki se ponaša z 1834m nadmorske višine in za katerega so vedeli že prazgodovisnki Nuragi, saj so v okolici našli veliko artefaktov iz bronaste in železne dobe. Na gori je nekoč obratovalo celo smučišče. Pot nas bo vodila po hrbtu osrednjega sardinskega hrbta kjer se mešata hladen in topel zrak. Čudoviti razgledi. Popoldan povratek v Desulo. Večerja in nočitev. Čas trekinga 5h, okoli 400 višinskih metrov
4. dan Četrti dan nas čakajo sigurno vrhunci potovanja in sicer čudovit treking v Cala Goloritze, ki je po mnenju mnogih najlepša plaža na otoku. Izjemno slikovita pot nas bo v dveh urah pripeljala do majhne plaže s kristalno čisto vodo vseh mogočih odtenkov modre in turkizne barve, za dramatično kuliso pa poskrbijo čudovite skalne formacije na obali. Privoščili si bomo ležerno poležavanje na plaži in kopanje v čistem morju, nato pa se odpravili nazaj do izhodišča ter hotela v Cala Gonone. Na poti nazaj do hotela pa še ogled Nuraških stolpov in grobnic velikanov, zapuščino civilizacij(e), ki so živele pred več kot 6000 leti in o katerih nam ni veliko znanega. Čas trekinga: 5 - 6 ur
5. dan Po zajtrku nas čaka še eno super doživetje in sicer pohod po veličastni soteski Gorropu v dolini reke Flumineddu. Soteska velja za eno najlepših v Sredozemlju z vrtoglavimi previsnimi stenami nekatere preko 400 metrov. V soteski se bomo sprehodili do najožjega dela, kjer so stene le 4 metre narazen, si privoščili malico ter se po isti poti odpravili nazaj do izhodišča. Pot bomo nadaljevali v naprej proti severu kjer so doma ene najlepših plaž na otoku. Večerja in Nočitev. Čas trekinga: 4 - 5 ur
6. dan Sever Sardinije predvsem slovi po lepih plažah, snežno belem pesku in mondenih središčih. Eden izmed njih je prav gotovo Porto Cervo, kjer se rada zbira evropska smetana, ki na svojih ladjah sidra v številnih zalivih tega območja. Naš izlet bomo začinili z obiskom otoka Madalena – bisera severovzhodne obale, ki se ponaša z dolgo zgodovino in v zadnjem času del skoraj vsakega turističnega itinerarja – seveda tudi upravičeno saj gre res za tako imenovane sardinske Maldive v malem. Po kopanju na eni od številnih plaž se bomo podali proti zahodu otoka, kjer se bomo nastanili. Večerja in nočitev.
7. dan Predzadnji dan nas čaka pot do Alghera, a še prej se bomo ustavili v znamenitem skalnatem mestu Castelsrado, ki se ponaša na mogočnem kamnitem osamelcu. Kratek sprehod in kavica in že se vozimo naprej proti spektakularnemu polotoku Capo Caccia ki se ponaša z znamenito Neptunovo jamo in mogočnimi klifi, kjer se bomo tudi malo sprehodili. Nato končno do Alghera, enega najlepših mest na severu, ki je igralo pomembno vlogo pri osvajanju otoka s strani raznih zalezovalcev, predvsem piratov ki so nekoč mesto tudi zavzeli in se v njem naselili. Mesto naj bi tukaj stalo že za časa Feničanov in je eno najstarejših kontinuirano poseljenih mest na Sardiniji. Popoldansko-večerni sprehod po večno mladem Algheru, večerja in nočitev
8. dan Zadnji dan je seveda namenjen že poti domov, ampak ker je naš let popoldan si bomo na poti ogledali še prikupno mestece Bosa, ki s svojo slikovitostjo nariše nasmeh na vsakem licu ki vanjga stopi. Sprehod do trdnjave, kavica in polni vtisov in spominov se počasi vračamo na letalo in proti domu. Pa še vreme je bilo na naši strani ..
Doplačila
Kaj je v ceni? Cena vključuje: letalsko vozovnico in takse, transfer na destinaciji po programu, namestitev v hotelu 2/3* na bazi nočitev z zajtrkom, slovensko vodenje, vstopnino v sotesko Gorrupu.
Kaj ni v ceni? Cena ne vključuje: prevoz do letališča (25-40€/smer/os – odvisno od letališča), vse nakupe osebne narave, pijačo (ustekleničeno vodo), hrano, ki ni v programu in vsi ostali stroški, ki niso predvideni v programu.
Doplačilo za enoposteljno sobo
Enoposteljna soba: Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 300 eur.

Ključne besede: Toskana, treking, trekking, pohodništvo, Treking Sardinija, sardinija, pohodništvo, biserne plaže, aktivne počitnice